Nieuw iNet systeem van Truma

Airco, verwarming, watertemperatuur bedienen met tablet of telefoon

Vorige Overzicht Volgende

Met het nieuwe iNet-systeem van Truma regel je vooralsnog de temperatuur in je camper of caravan. Niet bijzonder? Nou, je doet dat vanaf de ski-piste of vanaf het strand. Juist. Je kunt er zo voor zorgen dat je thuiskomt in een lekker koele of lekker warme camper of caravan. Via de Truma app en de iNet ready CP Plus is het allemaal heel gemakkelijk te regelen. Enige wat je nodig hebt is een smartphone of tablet. Laat bijna iedereen zo'n ding nou bij zich hebben op vakantie. In de toekomst zullen er nog veel meer dingen via dit systeem af te lezen zijn, het water- en gasniveau bijvoorbeeld, en te regelen zijn. Caravan- en camperbezitters met een dergelijk systeem zullen betrokken worden bij de verdere ontwikkeling en het toevoegen van functies.

iNet-Box, centrale regel-eenheid

Truma inet boxDe iNet-box zorgt ervoor dat er communicatie mogelijk is tussen de apparatuur en de app op je mobiele telefoon of tablet. Dat gaat, als je in de buurt bent zonder kosten via Bluetooth. "Op het moment dat je buiten het Bluetooth-bereik komt schakelt het systeem automatisch over op de SMS-functie", legt Martin Krauß van Truma uit. "Afhankelijk van de gekozen instelling op de iNet-box ontvang je een automatisch aangemaakte SMS.  Je krijgt een persoonlijk antwoord als bevestiging van de door jou opgegeven instellingen. "Dat maakt dat het systeem heel eenvoudig en gemakkelijk te bedienen is".

Veel mogelijkheden op afstand

Met de iNet-box zijn bijna alle functies van de Truma-verwarming en -airco op afstand te bedienen. Zo kun je bij de verwarming de temperatuur op afstand instellen, de stand van de ventilator en het warm water regelen. Heb je een Combi-E uitvoering kun je ook nog de energiebron op afstand bepalen: gas, elektrisch of beiden. Op dezelfde manier werkt het bij de verwarmingen die op elektriciteit en diesel draaien. Ook bij de airco kun je de temperatuur regelen en de ventilatorstand. Bij airco's met een ingebouwde verwarmingspomp, de Avento Comfort en de Saphir Comfort RC, kun je kiezen tussen koelen of verwarmen of de automatische stand waarbij de airco zelf de keuze maakt. Regel je de verwarming en airco al onderweg kan dat een besparing opleveren op het gas- of stroomverbruik. Voor een gelijkmatiger gebruik kun je behalve aansturen via SMS ook gebruik maken van de timer-functie die vooraf via Bluetooth in te schakelen is. "Weet ik op het strand dat ik binnen twee uurtjes terug ben in camper of caravan is het heel zinvol om de airco opdracht te geven alvast te beginnen met koelen", aldus Martin Krauß. In combinatie met de Truma CP Plus is dat nu dus heel eenvoudig via de app op je smartphone of tablet te regelen.

Truma appDe iNet-box is gemakkelijk via de Truma app op je mobiele telefoon of tablet in te stellen en aan te sturen. Het Plug & Play principe zorgt ervoor dat er slechts enkele eenvoudige stappen doorlopen hoeven te worden.  In ons land is hij voor het eerst te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Daarna is het systeem verkrijgbaar bij de Truma-dealers. De CP Plus iNet ready en de iNet-box kunnen samen of afzonderlijk gekocht worden. De adviesprijs voor de CP Plus iNet ready is 279 euro, de iNet-box kost 349 euro. Als set hangt er een prijskaartje aan van 499 euro. (De prijzen kunnen bij de introductie nog iets afwijken).

De Truma app die je nodig hebt voor de aansturing is vanaf de maand juli 2015 gratis via Google Play en Apple App te downloaden. De app is geschikt voor smartphone en tablet. In eerste instantie beschikbaar in de talen Duits, Engels, Frans en Italiaans. De Nederlandse, Zweedse en Deense uitvoering is gepland.

www.truma.com