Hobby Vantana

Ruim, praktisch en comfortabel

Vorige Overzicht Volgende

Als je een blik in de Hobby Vantana werpt dan zul je niet omvallen van verbazing. Dat gebeurt pas na het instappen als je gaat zitten. Want deze indeling komen we vaker tegen, die is niet speciaal Hobby. De ruimte en het comfort is dat wel. Een keukenblok dat voor de schuifdeur staat, een halfdinette met draaibare cabinestoelen, een toiletruimte met douche en achterin twee éénpersoonsbedden. Van de halfdinette is ook een bed te maken. Wat opvalt zijn de dikke kussens, de rugleuning die niet kaarsrecht omhoog staat, de ruimte. Ruimte ook in de douche. Die loopt namelijk door in het gangpad. Gebruik je ze niet dan zie je daar niks van. Dan ligt er een vloerplank in. Gebruik je de douche wel dan heb je net dat stukje ruimte meer dat je in andere buscampers te kort komt.

Vantana in vijf uitvoeringen

Hobby-Vantana-buscamperNog een voorbeeld van praktisch: haal de treden weg die je gebruikt om in het bed te stappen en je hebt ruimte om ook extra lange voorwerpen te vervoeren. Je merkt aan alles dat er over nagedacht is. De Dometic koelkast heeft een inhoud van 80 liter, de drie pitten en de spoelbak zitten onder een glazen deksel, aan de zijkant van het keukenblok een opklapbare plank waarmee je je werkruimte vergroot. Drie lades en een goede verlichting. De bedden achterin hebben als bedmaat 197 bij 83 en zijn, indien gewenst, in een handomdraai om te toveren tot een tweepersoonsbed.

De Vantana is er in vijf verschillende uitvoeringen, als K55, K60, K65, K60T en K65T. Hij is er niet alleen in wit maar ook in Blauw Line, Zwart, Golden White en Zilver. Hij heeft vier goedgekeurde zitplaatsen en standaard heeft hij de 115 pk sterke turbodiesel van de Ducato onder de kap. Boven de cabinestoelen een handig afsluitbaar opbergvak, eveneens opbergvakken in de schuifdeur en aan de zijkant van het keukenblok een krantenbak voor reisgidsen, kaarten en natuurlijk de krant. Klap het bed achterin eenvoudig op en je hebt veel bagageruimte voor bijvoorbeeld de fietsen. De daar aangebrachte sjorogen zorgen ervoor dat alles goed en veilig vast te zetten is.

CI-BUS

De Hobby Vantana heeft het zogenaamde CI-BUS boordmanagement.  Het LCD bedieningspaneel geeft je alle informatie. Het geavanceerde BUS boordsysteem stuurt alle apparaten en functies in het netwerk aan. De keuzeknop zorgt voor een duidelijke navigatie tussen de menu’s. Aanduidingen als datum / tijd, binnen- / buitentemperatuur, niveau van de watertanks en lading / stroomafname kunnen op het display worden afgelezen en de instellingen kunnen direct worden geactiveerd. Ook andere via BUS technologie gestuurde boordcomponenten, zoals verwarming, airco en elektrische dakluiken kunnen centraal bediend worden. Het systeem is gestandaardiseerd, kan geupdate worden en is daardoor compatibel voor toekomstige generaties. Nu al kan het met 15 apparaten communiceren. Gemak dient de mens. Handig.

Wintersport? Geen probleem. De leidingen liggen in de verwarmde dubbele bodem en de watertank is vorstvrij gemonteerd. De Truma heteluchtverwarming met boiler helpt ook mee. De Vantana is naar wens verder aan te kleden met zaken als een hordeur voor de schuifdeuropening, een Dometic Freshjet airco, een lichtstrip boven de schuifdeur die  meteen dienst doet als regengoot en nog een aantal van die reuze handige zaken die je onderweg eigenlijk niet wilt missen.

Vantana-buscamper

De K55 is 5.41 lang, de K60 is 5.90 lang, de K60 T heeft een lengte van 6 meter, de K65 en K 65 T zijn 6.36 meter lang. De laatste twee hebben een maximum gewicht van 3500 kilo, de eerste drie van 3300 kilo. De prijzen voor de Hobby Vantana liggen tussen 49.950 euro voor de K 55 en 54.550 euro voor de K65 T.

Bij één van onze Viva Kamperen specialisten in de showroom

In de showroom van Cannenburg Caravans & Campers is de Hobby K 65 Vantana te bezichtigen. Meer informatie >