WINTERSE SFEREN IN VALSUGANA

Een witte laag sneeuw bedekt te toppen, de geur van Glühwijn prikkelt in je neus....

Vorige Overzicht Volgende

ValsuganaDe zomer van 2017 was prachtig en de herfst mogelijk nog mooier met het fraaie weer en de gekleurde bladeren. En nu plots, bijna als verrassing, wordt het koud, valt de sneeuw en beseffen we ons dat het bijna winter is, dat de feestdagen voor de deur staan.

De kerstmarkten zijn inmiddels opgebouwd en in Pergine Valsugana kun je wandelen langs talrijke kraampjes, muziek luisteren, lekkernijen proeven.

 

Krampus

Bovendien komen hier de “Krampus” (metgezel van Sinterklaas in de Alpengebieden met indrukwekkende kostuums) op bezoek tijdens de weekenden 25-26 november, 2-3 en 9 december. Vanaf zaterdag 25 november is het genieten in het mooie Habsburgse park in Levico Terme. De heerlijke geur van glühwijn en “zelten” (specifiek kerstgebak uit Trentino) komt me tegemoet en een gezellig kerstkoor zet een volgend lied in.

 

Valsugana 3 AKerstsfeer hangt in de lucht!

Diverse proeverijen van lokale producten als polenta, honing, aardappels, bergkaas staan er in het weekend op het programma. En ik moet bekennen de kerstsfeer hangt letterlijk in de lucht en kadootjes zijn met al deze leuke kraampjes gemakkelijk te vinden. In klein Venetië, zo wordt Borgo Valsugana ook genoemd, is er dit jaar vanaf 25 november ook een kerstmarkt met bovendien een heuse schaatsbaan.

 

De kerstman, elven, figuranten, treintjes door het centrum en een ware arreslede........alles om de kleintjes weg te laten dromen. En als het donker wordt, start het vuurwerk spektakel dat vanaf 25 november op de volgende 4 zaterdagen zal worden vertoond.

Valsugana 1Sneeuwpret

Het leukste vind ik om overdag de sneeuw in te duiken zoals in het skigebied Panarotta 2002, gelegen boven Levico of Passo Brocon in het Lagorai gebergte. Kleine maar fijne wintersport parels voor leuke afdalingen om daarna nog gezellig één van de kerstmarkten te bezoeken. Met recht een mooie tijd van het jaar.....

Kijk voor informatie hier op de website van Valsugana Lagorai!