Warme, stabiele en goede tentvloer belangrijk

Veel voordelen, amper schoonmaken en geen condens in de tent

Vorige Overzicht Volgende

tentvloer-opbouw-voortent-caravanNatuurlijk, er zijn mensen die het back-to-basic principe trouw blijven als het om kamperen gaat. Niet iedereen heeft onderweg een magnetron of vloerverwarming nodig. Maar voor veel mensen mag kamperen best samen gaan met enige luxe. Of je onderweg bent met caravan, camper of tent maakt daarbij niet uit. Daardoor ook steeds meer aandacht voor een goede, warme en stabiele tentvloer waarmee je het verblijven in je voortent een stuk aangenamer kunt maken. Zeker als die wat langer blijft staan geeft het veel comfort en voordeel en is daarbij ook nog eens eenvoudig te realiseren.

Tent blijft schoon

tentvloer-opbouw-voortent-tipsEen bijkomend voordeel van een goede tentvloer: je tent blijft schoon. Geen vlekken meer van opspattende modder of grasvlekken. Die regenbui, we kunnen er best tegen als het niet te vaak gebeurt tijdens onze vakantie, zorgde meestal wel voor extra schoonmaakwerk bij vertrek. Opspattende modder of zand zorgden ervoor dat we een paar uurtjes langer aan het schrobben waren. Dit voorkom je door een dunne onderlaag te gebruiken die aan alle kanten uitsteekt. Er is geen contact meer tussen je tent en de ondergrond dankzij deze lucht- en waterdoorlatende laag. Bovendien is deze laag licht van gewicht, sneldrogend en eventueel gemakkelijk te reinigen. Uitrollen en neerleggen en klaar, de tijd die dit kost haal je dubbel en dwars in doordat je niet meer zo lang hoeft schoon te maken.

tentvloer-opbouw-voortent-tips-fibertexFijne vloer verhoogt comfort

Wil je een zachte comfortabele en warme ondergrond die ook nog eens ervoor zorgt dat er amper condens in je tent komt? Gebruik dan ook een onderlaag onder je eigenlijke tenttapijt. Zo hou je de kou en vochtigheid optimaal buiten. Misschien niet iets om te doen als je een paar dagen ergens staat, maar sta je enkele weken op dezelfde plek of misschien zelfs een heel seizoen, dan is dit zeker een aanrader. Het is ook prima te gebruiken in combinatie met de speciale tentvloer tegels, vlonders of stenen. Als je het een keer gebruikt hebt wil je waarschijnlijk nooit meer anders. Het scheelt flink in vochtigheid en kou, dus ook in condens. De tent zal een stuk aangenamer worden om in te verblijven, zeker als het nog niet helemaal ideaal kampeerweer is of als het in de avond nog flink afkoelt. Alles weten over een warme stabiele tentvloer?

Lees dan dit artikel