Waar naartoe met die bbq?

Drie tips als alternatief

Vorige Overzicht Volgende

Bbq-en, we doen het graag. Het liefst als we op de camping staan, de ideale combinatie. Maar waar naartoe met die bbq als je niet op de camping staat en geen eigen achtertuin hebt? We geven drie tips als alternatief. Ook best uit te houden hoor. Maar het liefst zitten we toch voor de eigen caravan, tent, vouwwagen of camper met onze spies.

park

1. Het Vondelpark

Wist je dat je in veel stadsparken gewoon mag bbq-en? Er zijn regels en je moet geen rotzooi maken, het gras niet verzieken, aan je buren en spelende kinderen denken en dan vergeten we er vast de nodige. Maar lekker bbq-en in bijvoorbeeld het Vondelpark bij een ondergaande zon. Het mag gewoon. We zien het wel zitten. Er zijn weides waar je terecht kunt, deze worden aangegeven. Er staan speciale vuurvaste containers op twee veldjes bij de Picassoweide en er is een bbq-weide bij het Vondelbeeld. Plek genoeg om heerlijk te genieten van een lekkere spies.

2. Natuurgebied Uithof en het Noorderstrand

strandAan de rand van Den Haag, kun je vooraf maar liefst 335 soorten planten, vissen en vogels zien, ruiken en voelen. Niet alleen prima om te wandelen of te fietsen, je kunt er ook naar de klimhal, skibaan of ijsbaan. Ook het doolhof is een aanrader. In principe mag je hier overal bbq-en, zolang je geen overlast veroorzaakt. Ook op het Noorderstrand mag het. Op plekken waar het niet mag staat dit aangegeven. Hoe cool is dat, bbq-en en de zee in de zon zien zakken. Kun je daarna nog een hippe strandtent bezoeken.

3. Utrecht, Zwolle, Arnhem of Groningen

In deze steden mag je in principe overal bbq-en. Zolang je maar geen rotzooi maakt en rekening houdt met je omgeving. Dus geen schroeiplekken in het gras en niet midden op een fietspad. In droge tijden kan het zijn dat de brandweer een code geel of rood afgeeft. Dan mag het niet. In andere steden, zoals bijvoorbeeld Enschede, Maastricht of Nijmegen mag het helemaal niet. Het kan per stad verschillen.

De camping natuurlijk

Wat is er nou gezelliger dan ’s avonds voor je tent, camper, vouwwagen of caravan zitten terwijl de kolen gloeien? ’s Middags op de plaatselijke markt de verse groenten gekocht, een lekker flesje wijn uitgekozen uit de streek om een en ander te begeleiden, de slager in het dorpje bleek niet alleen prima vlees te hebben maar had ook de spiesen al kant en klaar gemaakt. De hitte is uit de dag. Een betere manier om tot rust te komen en van je vakantie te genieten is er eenvoudigweg niet. De bbq is er in vele soorten en maten, hij past altijd nog wel bij de vakantiebagage. Het kan op veel plekken, maar tijdens de vakantie hebben we er niet alleen de tijd voor, we nemen er ook de tijd voor. Dat wil er thuis nog wel eens bij inschieten. Camping en bbq, een prima combinatie.

Preparing food on campfire