Truma kerstgift naar tehuis voor kinderen

Giften in plaats van kerstcadeautjes

Vorige Overzicht Volgende

Truma_Weihnachtsspende2017

Directeur van het tehuis Stephan Dauer en de collega's Larissa Frey en Lucia Gartner zijn verheugd over de gift, die Robert Strauß (2e v.l.) en Katrin Baron (rechts) begin november 2017 overhandigden.

Giften in plaats van kerstcadeautjes – dat is bij Truma een traditie. Ook dit jaar ziet het bedrijf af van cadeautjes voor klanten en relaties en doneert 10.000 euro aan het Salberghaus in Putzbrunn. Deze instelling biedt voor kinderen in de leeftijd van twee weken tot tien jaar en de gezinnen waaruit ze komen hulp, bijstand en ondersteuning met interne, deels interne en ambulante zorg. Momenteel zijn er 63 kinderen in de tehuisomgeving en 27 in de voorschoolse orthopedagogische dagopvang ondergebracht.

 

Salbergerhaus
Het Salberghaus financiert met het geld onder andere een vakantiekamp op de boerderij voor kinderen en schaft diagnoseprogramma's aan, om de deels sterk in de ontwikkeling achtergebleven en getraumatiseerde kinderen te onderzoeken. „Onze kerstgift voldoet exact aan dat doel: we willen graag instellingen in de eigen omgeving ondersteunen en hen helpen projecten en aankopen mogelijk te maken, die anders voor hen niet haalbaar zouden zijn“, licht directeur Robert Strauß toe.