Reisgids Zuid-Engeland

Dominicus - Nederlandse auteurs

Vorige Overzicht Volgende

Dominicus_ZuidEngelandIn het afgelopen jaar is er weer een flink aantal nieuwe en herziene Dominicus reisgidsen verschenen. Verdeeld over alle werelddelen staat de teller nu op 93 bestemmingen! De dikke Dominicus Landengidsen zijn allemaal door Nederlandstalige auteurs geschreven die een grote lokale kennis hebben en die zo uitgebreide en diepgravende achtergrondinformatie kunnen geven. Maar ook de leuke en vooral super praktische Stad-in-kaart-gidsjes hebben weer uitbreiding gekregen. Wij bekijken hier de gids over Zuid-Engeland, geschreven door de historica Sandra Langereis (..) en antropoloog Remco Ensel.

Zuid Engeland is een behoorlijk gebied: van Dover tot Land's End en van Windsor Castle tot het eiland Wight. Een geweldig gebied ook om te kamperen, te fietsen, te wandelen. Mijn eigen favoriete gebied is de New Forest. Wat een schitterende bossen, dorpjes, en de dieren die daar overal vrij rondlopen... heerlijk! In de inhoudsopgave kom ik helaas de New Forest niet tegen en na enig zoeken vind ik waarachtig drie alinea's, gewijd aan dit prachtige gebied met diverse campings. En hiermee geef ik misschien wel gelijk een beetje een voordeel en een nadeel van een gids als deze aan.

Voordeel is dat je in één gids veel informatie krijgt over een groot gebied. Nadeel is dat je van de plek waar je naar toe gaat maar weinig informatie vindt.

WL-150919-122Wat mij in de gids aanspreekt is de rustige opmaak, de kaartjes, de zakelijke informatie en de index, waarin je vrijwel alles terug kunt vinden. Als je overweegt die kant op te gaan leg je met deze Dominicus gids een prima basis voor je bezoek. Ter plekke gemakkelijk aan te vullen met meer lokale informatie. En geloof me: in Engeland is men meer dan bereid je die te verstrekken. Geweldige vakantiebestemming, waar je ook in Engeland bent!

Het boek kost € 22,95. Het is ook verkrijgbaar als eBoek voor € 7,99.

Auteur(s) Remco Ensel, Sandra Langereis

ISBN 9789025751357 Taal Nederlands Uitvoering Paperback Aantal pagina's 364 Serie Dominicus Afmetingen 210 x 137 x 18 mm. Gewicht 512 gr.