Nieuwe Primus brander

Lekker koken op de camping

Vorige Overzicht Volgende

Primus1Je gelooft je ogen niet, zo mooi is de nieuwe tweepits-brander Onja van Primus. Scandinavisch design pur sang. Een slim en compact ontwerp, gemaakt van materialen als roestvrijstaal, leder, eik en messing. Met plezier nodig je vrienden en familie uit voor een camping-diner in het mooiste restaurant denkbaar: Moeder Natuur. Op de pitten is genoeg ruimte voor twee grote pannen en de vlam is eenvoudig regelbaar. Primus Onja kun je snel en gemakkelijk opzetten en opbergen. Je klapt de kookkoffer open en er ontstaat een stevige, stabiele kook-unit die de branders goed afschermen tegen wind. Het fornuis is krachtig genoeg om te koken voor vier personen. De deksel van eikenhout is te gebruiken als snijplank, maar ook als plateau om eten te serveren.

Stevige draagriem

Dankzij de stevige draagriem is Onja makkelijk mee te nemen. Ideaal voor een diner in het park of een weekendtrip met kajak of fiets. Onja is onderdeel van de nieuwe Primus CampFire range en wordt met zorg vervaardigd in Europa, in Primus’ eigen fabriek. Bij de ontwikkeling van Onja heeft Primus als voorwaarde gesteld om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Ze heeft hierbij de aanbevelingen van het Zweedse Environmental Research Institute (ILS) aangehouden. Dit geldt voor de keuze van de grondstoffen en voor de mogelijkheid de materialen aan het einde van de levenscyclus te hergebruiken.

Onja werkt op Primus 100 g, 230 g of 450 g gascartridges. De Zweedse brander specialist biedt ook een Duo Valve versie aan, hier passen vrijwel alle gascartridges op.

Primus2Specificaties

Afmeting 430 x 140 x 290 mm Output 2 x 2800 W / 2 x 10.000 BTU/h Gewicht 3 kg Personen 1-4 Verbruik 200 g / brander / uur

Over Primus

Primus is opgericht in 1892 in Zweden en uitgegroeid tot het meest avontuurlijke outdoor merk ter wereld. Het was de eerste brander die op de Zuidpool stond (met Amundsen) en bovenop de Mount Everest (met Hillary en Norgay). Primus wordt gedreven door voortdurende innovaties: ultra hoge energieopbrengst, steeds lichter gewicht, duurzaamheid, design en bedieningsgemak. Op het gebied van outdoorbranders, gastanks, lantaarns, pannen, thermosflessen en drinkflessen. Voor professioneel uitgeruste expedities, trekking en camping.