Bescherm je mooie bezit met een caravanslot

Het juiste caravanslot houdt dieven tegen

Vorige Overzicht Volgende

Het zal je maar gebeuren: je wordt 's morgens wakker en de caravan, zo zorgvuldig voor je deur geparkeerd, is verdwenen. Weg caravan, weg vakantie, weg alle spullen die in de net ingeladen caravan lagen. Een goede caravanslot kan diefstal van de caravan of vouwwagen voorkomen.

Voor een caravan bestaan diverse type sloten. Voor het wiel , de dissel en de uitdraaisteunen

 

Wielslot

2018-02-02_145449

Neem de Nemesis Ultra: dit is een lichtgewicht wielklem die ervoor zorgt dat het wiel niet meer voor- of achteruit kan. De speciale wielbout - zit in de verpakking - is geschikt voor vele typen aanhanger, waaronder ook caravans. Licht in gewicht, compact van afmeting en bovendien is het caravanslot in een paar seconden met één hand te installeren.

Geef dieven geen kans! Met de Nemesis Ultra dikke kans dat de volgende morgen uw caravan nog voor de deur staat. De Nemesis Ultra kost 139 euro (verkoop adviesprijs).

 

Disselslot

2018-02-02_145814De Saracen Gullwing, die zo op de dissel wordt gemonteerd dat de kogelruimte niet geopend kan worden. Zowel aan- als afkoppelen (!) zijn dan onmogelijk. Als extra zekerheid bij een niet aangekoppelde caravan kan nog een hard plastic bolletje dienen, dat voor het afsluiten van de hendel op de plaats van de kogel wordt gehouden.

Bij een tussenstop - bijvoorbeeld bij restaurant, tankstation of om een wandeling te maken - kan de caravan met een gemonteerd disselslot niet los worden gemaakt van het trekkend voertuig. En dat is een prettige gedachte, nietwaar?

De Saracen is er voor de sloten van AL-KO en Winterhoff. Dit goedgekeurde disselslot kost rond de 100 euro.

 

Slot uitdraaisteun

2018-02-02_145750De Torpedo is een slot dat gebruikt wordt op een uitdraaisteun en dient dus vooral als diefstalbeveiliging op de camping of voor de deur. De Torpedo wordt gemonteerd als de uitdraaisteun volledig tot de grond is uitgedraaid. Na het monteren van de Torpedo is het onmogelijk de uitdraaisteun weer in te draaien. En u begrijpt: dat rijdt niet lekker voor de boef die er ongevraagd met uw caravan vandoor wil.

De Torpedo is niet SCM goedgekeurd. Maar als je je caravan langere tijd onbeheerd op een camping achterlaat levert het monteren van één of meer Torpedo's wel een veilig gevoel op.

 

Meer sloten voor uw caravan

Wilt u meer weten over de beste caravansloten? Uw caravandealer vertelt u graag meer. Bekijk onze webshop  voor ons online aanbod sloten