Knaus Travelino

Na de Caravisio (als Eurostar) brengt Knaus weer een concept op de markt

Vorige Overzicht Volgende

De Caravisio kwam er, weliswaar in een ander jasje en onder de naam Eurostar. Het volgende concept dat er gaat komen is de Travelino. In hoeverre hij afwijkt van het getoonde concept is nog onduidelijk, maar in augustus van dit jaar zou Knaus hem op de markt brengen zo is het verhaal. Een lichtgewicht met slimme flexibele indeling.

Travelino-Knaus-Caravan

Travelino aangepast op de markt

Travelino-Knaus-Caravan-detailHij komt er dus echt, de Travelino. Alleen liet een woordvoerder van Knaus zich ontvallen dat er wel een aantal commerciële aanpassingen gedaan zouden worden. We zijn benieuwd. Het concept zat erg slim in elkaar. Er kwam geen schroef aan te pas, wel lijm. Onder andere daardoor bracht hij slechts 650 kilogram op de weegschaal. Ook door het gebruik van houtvrije sandwichplaten waarbij hergebruikt papier en schuim worden gebruikt. Hij is daarmee op en top milieuvriendelijk. Leuk om te zien bij het concept was de uitschuifbare buitenkeuken. Compleet met kraan, spoelbak en gasstel. Heerlijk bij mooi weer. Zelfs de koelkast heeft en deurtje aan de buitenkant. Niet alleen met de keuken is te schuiven. Ook met het toilet, de wasruimte, de kledingkast en de borden- en bestekkast is te schuiven. Zo kun je de ruimte gebruiken op de plek en het moment waar je hem nodig hebt.

 

De Travelino in het kort:

Travelino-Knaus-Caravan-detailLengte opbouw 4.00 meter, breedte interieur 2.04 meter, hoogte interieur 1.98 meter. Massa in rijklare toestand: ongeveer 650 kilogram. Geheel verlijmde sandwichopbouw Uniek luchtgeveerd onderstel Dak‐ en bodemplaat overdekt met GFK Ramen, deuren en kleppen zonder kozijnen en in het vlak verwerkt Geen schroeven nodig bij het opbouwen van het meubilair Maakt geen gebruik van gas voor verwarming, waterkoker enz.

 

Verwacht in augustus van dit jaar

Knaus zal de Travelino waarschijnlijk in augustus van dit jaar op de markt zetten. Dan pas zullen we zien wat er overgebleven is van het concept en wat er aangepast is.

Travelino-Knaus-Caravan-detail