Camping Stürberg en het toeval

Onderweg naar Zweden: tussenstop Duitsland

Vorige Overzicht Volgende

WL-160522-010Soms moet je het toeval een beetje helpen. We zijn met de camper onderweg naar Zweden, maar zoeken in Duitsland nog een overnachtingscamping. Met Campings onderweg van de ANWB onder handbereik worden we het eens over een plek. Op weg daar naar toe valt ons oog op een bord in een weiland: Camping, afrit zoveel. We besluiten dit direct maar te proberen. Het blijkt te gaan om Camping Stürberg in Hassendorf.

Campingpark Stürberg wordt bestierd door de allervriendelijkste Christian Kruse, die ongevraagd gelijk maar de code voor wifi - in Duitsland heet dat: wlan - meegeeft. Kijk, dat is meedenken. En er zijn ook verse broodjes ’s-morgens. Bij de ingang kunnen we afvalwater lozen en vers water innemen. Kruse fietst voor richting onze standplaats voor één nacht. Of deze goed is? Met tv of zonder, want de ontvangst is hier minder? En stroom zit daar, is je snoer lang genoeg?

WL-160522-009Bij toeval komen we hier dus terecht. Prima doorgangscamping, maar ook voor een langer verblijf is dit terrein voortreffelijk geschikt. Genoeg te doen in de omgeving: Bremen, Hamburg, vogelpark Walsrode, Serengetipark Hodenhagen en, aan het einde van de zomer, de bloeiende Lünenburger Heide.

De overnachting kostte ons twintig euro. Een alleszins redelijk bedrag voor zo’n terrein. Met ook nog eens prima sanitair!

 

 

 

Campingpark Stürberg

Vor dem Stürberg

27367 Hassendorf

www.stuerberg.de