A. Vogel tuinen weer open voor publiek

Nieuw: Pluk- en Smultuin

Vorige Overzicht Volgende

Vogel2Vanaf 2 mei is het zo ver: dan zijn de A.Vogel tuinen weer geopend voor publiek! Hier worden de kruiden voor de gezondheidsproducten van A.Vogel ecologisch gekweekt. Nieuw onderdeel dit jaar is de Pluk- en Smultuin, waarin je verschillende kruiden, bloemen én planten kunt plukken en proeven. Gewoon tijdens het wandelen, vers van het land. Zo ontdek je nieuwe smaken en dat de natuur je gezondheid veel te bieden heeft.

“Veel mensen weten niet dat je bloemen kunt eten”

A.Vogel kennen we van de natuurlijke producten bij de drogist, maar het merk staat ook voor een gezonde leefstijl. Natuurlijke voeding speelt hierbij een grote rol. De A.Vogel tuinen wil met de Pluk- en Smultuin bezoekers bewust maken van wat de natuur onze gezondheid allemaal te bieden heeft. Volgens hoofd A.Vogel tuinen Wilfred Schenk komt ons eten tegenwoordig vaak uit pakjes en zakjes en te weinig uit de grond. “Veel mensen weten niet dat je veel bloemen en planten gewoon kunt eten”, vertelt Schenk. “Van paardenbloemblad kun je een frisse salade maken en de bloemen van de Oost-Indische kers smaken heerlijk peperachtig, een beetje als waterkers.” Proef het zelf!

Vogel1Een bezoek brengen aan de ecologische A.Vogel tuinen kan van 2 mei t/m 22 oktober. De tuinen zijn gratis te bezoeken en dagelijks geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Vanaf 2 mei is ook de Landgoedwinkel geopend en kun je ook één van de drie arrangementen boeken. Op eigen houtje door de schilderachtige kruidenvelden wandelen? Dat kan natuurlijk ook. De informatieborden wijzen je de weg langs de geneeskrachtige kruiden, de productievelden en alle natuurbelevenissen, zoals het Blotevoetenpad, de Speeldernis, het Kruidentheehofje en speurtochten voor jong en oud!

Wat vind je in de A.Vogel tuinen?

- Het Kruidentheehofje - Blotevoetenpad - 1 km en 4 km wandelroute door de tuinen en/of landgoed Zwaluwenburg - Leerzame speurtocht voor kinderen - Landgoedwinkel* - Pluk- en Smultuin - Trimbaan voor jong en oud - Speeldernis - Dierenweide - Startpunt fietsroutes - Gratis wandelgids - Ter plekke (of online via avogel.nl/arrangementen) te boeken arrangementen

* De landgoedwinkel is geopend van 2 mei t/m 22 oktober op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur.

De tuinen liggen op Landgoed Zwaluwenburg, aan de Eperweg tussen ’t Harde en Elburg. Bezoek de website voor  meer informatie.