Winterkamperen in Thüringen [2]

Intercamping Grossbreitenbach

Vorige Overzicht Volgende

_1010609We hebben deze winter verschillende campings in Thüringen bezocht. Natuurlijk, de Alpen staan bekend om hun uitstekende wintercampings, maar hoe zit dat elders? Deze keer dus: Thüringen. Sowieso een geweldig gebied om te bezoeken, ongeacht het jaargetijde. Eisenach, Gotha, Erfurt en Weimar zijn kolossaal mooie steden. De liefhebbers van (de muziek van) Johan Sebastiaan Bach kunnen hier hun hart ophalen. Bach werd geboren in Eisenach en werkte als organist in Arnstadt. Op Bach komen we later nog terug.

_1010614De eerste ook in de winter geopende camping in Thüringen die we bezoeken is Intercamping Grossbreitenbach, naar het stadje waar het tegenaan ligt. Het ligt op 667 meter hoogte en half februari van dit jaar ligt er best wat sneeuw. Het terrein biedt 160 toeristische plaatsen. De buitengewoon vriendelijke dame aan de receptie vertelt dat er op het moment van ons bezoek maar weinig wintergasten zijn. "Maar volgend weekend hebben we een groep met dertig kampeerbussen." 's Zomers weten best wat landgenoten dit terrein te vinden. De Rennsteig, een beroemd langeafstandspad, ligt hier vlakbij. In de winter kun je hier wandelen en langlaufen. Masserberg, met een groot wellnesscentrum en de Werraquelle, ligt op slechts dertien kilometer. Andere dagtripjes vanuit hier zijn onder meer Erfurt (60 km), Schwarzburg (ruïne) op 22 km en Rudostadt (slot) op 40 km.

_1010619

Foto's © Willem Laros Van Bahnhof Rennsteig vertrekken regelmatig toeristische stoomtreinen.

De camping is geopend, maar de term 'wintercamping' is wellicht toch iets te veel van het goede. Ben je gesteld op rust en hoeft skiën niet per se, dan sta je hier prima. Voor langlauferss is het een ideale omgeving, mits er sneeuw ligt. Maar de meeste winterkampeerders zoeken wellicht toch meer luxe en sneeuwzekerheid. Want vorig jaar rond dezelfde tijd was hier geen vlok te vinden... Info: www.intercamping-grossbreitenbach.com