Winter Utrecht van start

Negen weken lang 'hartverwarmende activiteiten'

Vorige Overzicht Volgende

Winter Utrecht - 003Wanneer op 7 november de feestverlichting wordt ontstoken en beschermheilige Sint Maarten in een optocht vol lampionnen en muziek door de fraai verlichte binnenstad trekt, is het winterseizoen in Utrecht officieel geopend. De kleurrijke parade in het historische stadshart is hét startschot voor de vierde editie van ‘Winter Utrecht’, een festijn vol hartverwarmende winterevenementen. Negen weken lang, vanaf Sint Maarten tot en met de Nieuwjaarsduik op 10 januari 2016, hult de stad zich in een laagje poedersneeuw en is het gezellige centrum het decor van meer dan 100 winterse evenementen en activiteiten.

Stimuleren dagbezoek

Voor het vierde jaar op rij organiseert Toerisme Utrecht dit gezellige winterfeest waarbij het grote aanbod van winteractiviteiten wordt gebundeld om bezoekers nog beter te informeren en te verleiden om naar Utrecht te komen. “Utrecht heeft in de winter veel te bieden. Door het aanbod op een overzichtelijke en originele manier aan te bieden, stimuleren we bezoekers om ook tijdens de koude winterdagen lekker op pad te gaan,” zegt Frank Berg, marketeer van Toerisme Utrecht. “Met een vernieuwd beeldmerk, een inspirerende website en nog meer marketinginzet in de regio zetten wij in op een gezellig, drukke winter in Utrecht.”

Veelzijdig winterfestival

Net als voorgaande edities kent Winter Utrecht ook dit jaar een bomvol programma voor jong en oud. Sint Maarten en Sinterklaas brengen natuurlijk een bezoek aan de stad, het beroemde Smartlappenfestival en het Winter Circus Utrecht staan ook dit jaar weer op de agenda. Met alle kerstmarkten, winterse tentoonstellingen en extra koopavonden wordt het de komende weken gegarandeerd gezellig in Utrecht. Op de website winter-utrecht.nl is het complete winterprogramma van alle evenementen en activiteiten voor de hele familie, voor jong en oud, te vinden.

Winter Utrecht - 001

Knüss Winterfest

Het hoogtepunt van Winter Utrecht is het Knüss Winterfest, een feestelijk weekend dat volledig in het teken staat van winterse gezelligheid. Van 11 t/m 13 december transformeert de Utrechtse binnenstad in een winters paradijs waar je het vanzelf warm van krijgt. Van het schaatsen over de ijsbaan op de Neude bijvoorbeeld, of juist door de kruidige glühwein en warme chocolademelk op de kerstmarkt in de Twijnstraat. De typisch Utrechtse Zelfgemaakte Markt en De Streekmarkt zijn voor de gelegenheid in een winters jasje gestoken. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht: het Domplein en het Stadhuiskwartier staan het hele weekend in het teken van activiteiten voor het hele gezin. Op al deze plekken staat bovendien een wensboom waar bezoekers hun kerstgedachte in kunnen hangen en met een beetje geluk gaat die wens met kerst wel in vervulling!

Winter Utrecht  beeldmerk - 001Benieuwd naar alle Utrechtse kerstmarkten, of andere activiteiten in de winterperiode? Op de website winter-utrecht.nl vind je een mooi overzicht. Naast de website zal Winter Utrecht zichtbaar zijn in de gehele stad met zowel ‘Winter Utrecht’ posters en vlaggen, als met folders die bij diverse informatiepunten van Toerisme Utrecht te vinden zijn.

Winterkamperen in Nederland kan o.a. op de diverse Natuurkampeerterreinen.