Wandelen in Duitsland

Wandelland bij uitstek

Vorige Overzicht Volgende

WL-160701-053De mooiste manier om je omgeving te leren kennen is wandelen. Dan ruik je de bloemen, voel je het pad en hoor je de vogels. Je kunt om je heen kijken, een paar minuten stilstaan of zelfs even op een bankje gaan zitten. De mens is ‘gemaakt’ om te lopen.

Er is eigenlijk geen land te vinden waarin je zo geweldig kunt wandelen als in Duitsland. Het is vooral de veelzijdigheid die boeit. Je kunt heerlijk langs de kust lopen, met de zilte zeewind in je haren.

 

Maar er zijn ook uitgestrekte heidevelden. Heerlijke bossen. Je wandelt langs sprookjesachtige kastelen, of door dorpjes met vakwerkgevels uit verschillende eeuwen. Je ontmoet Bach, Brahms, Luther en Goethe. En ook de hoofdstad leer je wandelend pas goed kennen.

 

WL-160211-034Wandelen in Duitsland kan van jong tot oud. Vlak, of juist berg op en berg af. Je vindt zelf je weg of je volgt één van de heel veel gemarkeerde routes. Onderweg kom je vast een plek tegen om een geweldige kop Milchkaffee te drinken: die smaakt nergens beter dan in Duitsland. En na het wandelen zijn er plekken genoeg om uit te rusten. Fijne campings groot of kleine en de verhouding prijs-kwaliteit ist immer dik in orde.

 

 

Geen twijfel mogelijk: ik ben fan van Duitsland. Van Rügen tot Garmisch-Partenkirchen en van Trier tot Dresden. Ook dit jaar staat Duitsland, kort of langer, gegarandeerd weer op ons kampeermenu!