UWIS Caravanbed: extra slaapruimte voor jong kind

Tot 145 cm en 50 kg

Vorige Overzicht Volgende

Wat een 'uitvinding': een extra bed in een caravan of camper voor een jong kind! Het is gemakkelijk te (de)monteren. De montage gebeurt met een bevestiging in de bovenkastjes (tegen het omvallen), met een wandsteun (kan ook de tafelrails zijn) en een trapje. Het bovenbed is in delen neer te klappen of zelfs helemaal te verwijderen. Wat dan blijft zitten zijn twee kleine steuntjes onder de kasten. Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar: dus ook het overzetten van het bedje in een andere caravan (van oma en opa wellicht) is geen enkel probleem.

WL-151007-029

 

De bedenker Jurjen Wisselink is drie jaar bezig geweest met het ontwikkelen hiervan. Samen met een industrieel ontwerper heeft hij voor alle goedkeuringen en certificaten gezorgd. Vanaf 1 maart 2016 is het UWIS Caravanbed te koop bij de Viva kampeerbedrijven voor een prijs van rond de 350 euro.

Juryrapport

Het UWIS Caravanbed is door het grootste kampeermagazine van Nederland, de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen, gekozen tot het beste kampeeraccessoire van het jaar. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelde ruim veertig inzendingen in vier categorieën. De winnaar kreeg de ANWB/KCK Kampeer Award 2016 uitgereikt op woensdag 7 oktober, de eerste dag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

De jury motiveerde de keuze als volgt: “Het kinderbed is een goed voorbeeld van praktische innovatie waar echt goed over is nagedacht. Het bedje biedt gezinnen met een caravan de mogelijkheid een extra slaapplaats toe te voegen, zonder een andere caravan te hoeven kopen.”

De KCK Kampeer Award betreft een verkiezing van de beste kampeeraccessoires die in 2016 in de (web)winkels liggen. De verkiezing, die dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd, heeft als doel de kampeerbranche te stimuleren om met (nog) meer innovatieve producten op de markt te komen die iets toevoegen aan het kampeergenot. Kamperen is populair. Bijna drie miljoen Nederlanders trekken er jaarlijks op uit met hun tent, vouwwagen, caravan of camper.

De genomineerden

De ruim veertig inzendingen werden beoordeeld op gebruiksgemak, prijs/kwaliteit, materiaal, design en innovatie. Dat resulteerde in de volgende nominaties, ingedeeld per categorie:

1. UWIS Caravanbed (Caravan- en camperaccessoires) Gemakkelijk en snel te (de)monteren kinderbed voor in caravan of camper (€ 389)

2. Primus Onja (Tentaccessoires) Een compacte, draagbare twee-pits brander met ingebouwde snijplank. (€ 139,95)

3. Helinox Sunset Chair (Campingmeubilair) Superklein opvouwbaar stoeltje van aluminium en stevig kunststof doek (€ 159,95)

4. Silwy magnetisch glas (Kamperen Algemeen) Glas van polycarbonaat met magneet in de bodem en met zelfklevend onderzettertje. (€ 24,95, 2 stuks).

Het UWIS Caravanbed is tevens de winnaar van de Innovatieprijs.

Een eervolle vermelding is er voor de Isabella Triplight, een ledlamp met bevestiging voor aan framebuis (€ 49,95).

Voor een overzicht van alle deelnemers aan de Kampeer Award kunt u terecht op http://www.anwb.nl/kamperen