Schemerstad Leiden

Zevende editie

Vorige Overzicht Volgende

SchemerstadSchemerstad 2016 zal weer plaatsvinden tijdens de Pinksterdagen: 13, 14 en 15 mei. Het theaterevenement waarbij het publiek langs de voorstellingen vaart belooft indrukwekkende schoonheid, ontroerende verhalen en spannende beelden.

Programma 2016

In 2016 zal het techno-cabaret Matroesjka weer een voorstelling geven. Na hun succesvolle voorstelling in 2013 zijn ze inmiddels doorgestoten naar de top. Zo zijn ze genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied 2015! Ook Jente Jong en Hiske Eriks keren terug na hun spraakmakende voorstelling op de Oude Rijn uit 2014, deze keer met een minder zware, maar niet minder boeiende kijk op modern leven. Drie nieuwe theatermakers zullen acte de présence geven. Laurens de Groot vertelt, ondersteund door de projecties van Jos Agasi, bekend van Blauwe Uur, een ontroerend verhaal. Choreografe Lonneke van Leth verzorgt een prachtige dans, geïnspireerd op het schilderij 'Het Laatste Oordeel' van Lucas van Leyden. De Groningse kunstenaar Sije Kingma toont in projectie een duister en indrukwekkend verhaal over de woelingen in het onderbewuste van de mens.

Schemerlampjes

Tijdens de vaart van de ene naar de andere theaterlocatie worden de deelnemers vermaakt door zogenaamde 'Schemerlampjes'. Korte langsvaar-acts van jong aanstormend talent.

Zevende editie Schemerstad

Schemerstad werd in 2010 voor de eerste keer op één avond gehouden en bezocht door tientallen bezoekers die na afloop zo enthousiast waren dat het snel werd uitgebreid naar meerdere avonden. In 2016 is Schemerstad uitgegroeid tot het grootste locatietheaterfestival van Zuid-Holland en wordt bezocht door honderden toeschouwers.

Meevaren in de Schemerstad 'carrousel' in vaartuig organisatie of met eigen sloep

Schemerstad start om 20.15 uur op de Apothekersdijk te Leiden met een feestelijke ontvangst met bubbels en muziek. Om 20.45 uur begint de inscheping en varen de verschillende vloten naar de theaterlocaties. Na elke voorstelling verplaatsen de boten zich weer in dezelfde richting als een carrousel naar de volgende locatie. Het programma is om 23.15 uur afgelopen.

Signatures Cultuurweken Leiden

Schemerstad maakt deel uit van Signatures, cultuurweken Leiden die van 13 t/m 29 mei 2016 in Leiden worden gehouden. Het evenement wordt georganiseerd door ProKwadraat-Groepswijzer.nl en ondersteund door Cultuurfonds Leiden, gemeente Leiden, Fonds 1818, Prins Bernard Cultuurfonds en diverse lokale partners.