Nieuwe Ixeo van Bürstner

Ixeo was eerste halfintegraal met hefbed, nu ook eerste met iets anders

Vorige Overzicht Volgende

De eerste halfintegraal met een hefbed boven de zitgroep was de Ixeo van Bürstner. Deze nieuwigheid sloeg aan. Het model dat een tussenvorm leek tussen een halfintegraal en alkoof vond al snel navolging,  Het is wederom de Ixeo van Bürstner die het geëffende pad verlaat en met iets nieuws op de proppen komt.

Hefbed nu in de lengte

In de nieuwe Ixeo treffen we niet langer een hefbed in de breedte aan. Het bed draaide een kwartslag en hangt nu dus in de lengte boven de zitgroep. Dat geeft een aantal voordelen. Zo kan het verder zakken omdat de bovenkastjes niet onder het bed hangen en ook niet mee hoeven te zakken. Die blijven gewoon aan de wand hangen. Geen ladder meer nodig in de nieuwe Ixeo om in het bed te stappen. Als het bed helemaal omlaag gezakt is hangt het nog slechts zo'n 65 centimeter van de grond. Ook kan, als het bed omlaag is, de deur nog gewoon worden gebruikt. Wel zo prettig. Grootste voordeel is wel dat je voor de lengte van het bed niet meer afhankelijk bent van de breedte van de camper. En dat wilde Bürstner weten. Bij een breedte van 1.38 meter zijn de bedden een heerlijke 2 meter lang.  Je zou ook over nadelen kunnen spreken. Zo moet je de cabinestoelen altijd draaien voordat het bed kan zakken. Want het bed hangt deels over deze stoelen. Daarnaast ben je het dakraam kwijt, want daar hangt het bed voor. Verlichting onder het bed moet deze functie over nemen.

Ixeo-2016-interieur

2016-Ixeo-interieur

Ixeo-2016-hefbed

Er staan vijf verschillende uitvoeringen op de planning voor de toekomst, waaronder eentje met een grote badkamer achterin. De opbouwtechniek van de Ixeo verandert ook. Geen houten verstevigingen meer maar PU-schuim. De bodem en het dak zijn als vanouds van GFK en voor de isolatie wordt XPS-schuim gebruikt. Via een fijne 70 centimeter brede deur komen we in het interieur dat, behalve het gedraaide bed, ook voor de rest met zijn tijd is meegegaan. Al zijn het geen schokkende veranderingen. Smaakvol en modern, zoals we dat van Bürstner gewend zijn.

www.buerstner.com