De nieuwe Canyon stadsfietsen

Canyon Commuter en Urban nieuw type fiets

Vorige Overzicht Volgende

Fiets algemeenDagelijks woon-werkverkeer, ’s morgens nog snel een koffietje meepikken aan de koffiebar om de hoek of na het werk nog een bezoekje aan de supermarkt. Een tweewieler maakt het leven in de stad en rond de camping zóveel makkelijker. De Duitse fietsfabrikant Canyon brengt twee sportieve fietsen uit met een superstrak design. Dat ze bedoeld zijn om je vlot, snel én stijlvol door de stad te bewegen blijkt al uit hun namen: de Canyon Commuter en Canyon Urban. Beide modellen zijn zowel praktisch als modieus.

De nieuwe Canyon stadsfietsen

Deze fietsen zijn zowel een lust voor het oog voor elke (sportieve) design liefhebber als een must have voor elke hipster! Vooral het minimalistische frame van Canyon’s interpretatie van de ultieme pendelfiets trekt de aandacht: de lasnaden zijn netjes weggewerkt en de volledige bekabeling loopt door het frame van de fiets. Zo blijf je nergens aan haken in een overvolle fietsstalling of aan een fietsdrager.

Uitrusting

Het lage gewicht en de geometrie zorgen ervoor dat je behendig door de stad kan bewegen, terwijl het smalle stuur je probleemloos door strakke steegjes begeleidt. Dankzij de IXOW diefstalpreventie blijven je wielen en zadelpen evenwel altijd waar ze horen: op je fiets. De innovatieve as en zadelpenklem constructie kunnen enkel gekraakt worden door een expert.

De Commuter 8.0 is uitgerust met een Gates riemaandrijving en een Shimano Alfine 11-naafversnelling, twee specificaties die weinig onderhoud vereisen. Geen ketting. Geen olie. Geen verspringende versnellingen. Spring op je fiets en rij waarheen je wil. Alles is uitgekozen met oog op stijl en gebruiksvriendelijkheid. De geïntegreerde 100% waterbestendige Supernova LED lichten worden constant aangedreven waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken over je zichtbaarheid. Zelfs in stilstand blijven ze branden voor extra veiligheid op de kruispunten. Extra fraai zijn het zadel en de handvatten in lichtbruin leder bij de grijze uitvoering van dit topmodel.

De Commuter is al beschikbaar vanaf € 749. Afhankelijk van de afmontage en afwerking kan dit oplopen tot € 2.199. Ontdek ook meteen de verschillende trendy kleuren: espresso, grijs, wit, pistache of blauw. Over smaken en kleuren valt niet te twisten.

De Urban 7.0 belichaamt stedelijke mobiliteit dankzij het distinctieve silhouet waarmee je niet onopgemerkt zal voorbijgaan. Het minimalistische design wordt gereflecteerd in zijn gefocuste prestatie en behendig rijgedrag. Hydraulische schijfremmen garanderen te allen tijde controle terwijl de innovatieve VCLS zadelpen oneffenheden in het wegdek netjes opvangt. Perfect voor een snel en stijlvol ritje door de stad. Met de robuuste banden zal je bijna nooit lekrijden én al zeker niet in tramsporen terechtkomen.

De Urban is beschikbaar vanaf € 799 tot € 1.599 voor de Urban 7.0. De verkoop vindt Commuterfietsuitsluitend online plaats.Urban_Fiets