Gidsjes: Rustiek kamperen

Diverse landengidsen beschikbaar

Vorige Overzicht Volgende

RustiekkamperenNLWie houdt van kamperen op kleinschalige campings met ruime plaatsen, in een natuurlijke omgeving, waar de nadruk meer op rust dan op amusement ligt, zou eens in de “Rustiek Kamperen” gidsen van uitgever Bert Loorbach moeten bladeren. Hier vind je een aantal met de hand geselecteerde, persoonlijk bezochte campings waar je vriendelijk wordt ontvangen en je heerlijk kunt ontspannen tussen gelijkgestemde medekampeerders.

Uitgever Bert Loorbach geeft deze gidsen uit, welke verkrijgbaar zijn voor de meest populaire vakantielanden. In tegenstelling tot de meeste campinggidsen lees je deze gidsen bijna als een boek. De campings worden duidelijk en vooral op een hele prettige wijze omschreven. Je krijgt niet alleen een goede indruk van de campings zelf, maar ook van wat er in de omgeving te doen is. De beschrijvingen zijn vaak ook voorzien van duidelijk fotomateriaal. Vooral kampeerders die niet urenlang willen zoeken door allerlei icoontjes in veel te dikke gidsen zullen de “Rustiek Kamperen” campinggidsen weten te waarderen.

De gidsen worden uiteraard regelmatig vernieuwd. Zo ook de gids over de 100 rustieke campings in Nederland en België. Ook dit is weer een lekker leesbare gids waarin zo’n 100 campings worden beschreven. Een gids die niet alleen alle benodigde informatie biedt zodat je makkelijk een passende camping kunt uitzoeken, maar ook een gids waarvan je bijna meteen zin krijgt om te gaan kamperen. De gids is samengesteld door Marjolijn Bastiaanse en Karjanne Wierenga en is verkrijgbaar bij de Nederlandse en Vlaamse boekhandel, reisboekhandel, internet en de ANWB.

Op de site Rustiek kamperen vind je alle uitgaven. Deze site is een initiatief van Bert Loorbach, auteur van de titels “Rustiek kamperen in Frankrijk, Spanje en Portugal” en sinds 2013 uitgever van de hele serie onder de naam BLU (Bert Loorbach Uitgeverij). Ook is hij zelf eigenaar van een rustieke camping in de Bourgogne. Al meer dan 10 jaar speurt hij Frankrijk, Spanje en Portugal af om de beste rustieke campings te zoeken. Vijf andere auteurs schrijven de gidsen voor de overige landen: Dit zijn: Kees Van Surksum (Italië, Duitsland en de Alpen), Abram Muller en Marek Fiser (Tsjechië en Slowakije), Ger Meesters (Scandinavië) en Gerard Harmans (Nederland, België en Luxemburg).