Wintersport – met caravan of kampeerauto!

Sneeuw, zon, genieten!
_1010340

Ook op de CMT in Stuttgart is aandacht voor het winterkamperen.

Een niet-kampeerder zegt: dat wordt kou lijden, wat een armoede. Een kampeerder zegt: nou, een moderne caravan of kampeerauto kan wel wat koude hebben. Eenmaal een keer op een wintercamping in de sneeuw gestaan weet je het zeker: dit is misschien nog wel leuker dan kamperen in de zomer!

Een wintersport met caravan of kampeerauto vergt natuurlijk enige voorbereiding. De camping bespreken, rekening houden met de mogelijkheid dat je onderweg strandt (dekens mee, eten en drinken), een wintertentje is erg praktisch, een verhoogde schoorsteen, genoeg gas voor onderweg (op de camping zijn volle gasflessen genoeg, of soms zelfs een gasnet). Dat soort zaken.

Wintercampings zijn in alle opzichten geheel toegerust op de wintergasten. Vaak schitterend sanitair, wellness, drooghokken voor wasgoed en skikleren, een restaurant. ‘s Morgens wakker worden op een wintercamping na een nacht sneeuw is onvergetelijk. En hou je niet van skiën? Je kunt ook langlaufen, rodelen, sneeuwschoen lopen of gewoon wandelen natuurlijk! Mijn advies: probeer het een keer.

Wellicht organiseert Viva kamperen volgend jaar een wintersportweek voor ‘starters’. Voor wie het wel graag een keer wil proberen, maar alleen gaan toch een beetje eng vindt… Als je daar interesse in hebt, laat het ons dan weten via een vrijblijvende e-mail. Dan houden we je t.z.t. op de hoogte.