Wintercamping Reiterhof in Brixental

Winterkamperen in het Oostenrijkse Hopfgarten

WL-171227-091

Kerstin en Fred Seiwald pachten in Hopfgarten in Brixental wintercamping Reiterhof. (Geen idee waarom deze zo heet: geen paard en zelfs geen stal gezien.) Het terrein heeft in totaal zo’n 140 plekken, waarvan de helft bestemd is voor toeristisch kamperen. Het terrein bestaat deels uit terrassen. De camping is het gehele jaar door geopend. Opvallend veel Nederlanders hebben hier een seizoen- of zelfs jaarplaats.

 

 

Faciliteiten en service

Het sanitair is dik in orde: ruime toiletten en douches (douchemunt à 8 minuten). Uit de stroompaal komt 13 Ampère, ruim voldoende voor normaal gebruik. Ook voor winterkamperen. Er is een gasflessenservice (10 en 33 kg flessen – zelf lange slang meenemen. De avond ervoor bestel je verse broodjes bij de receptie: vanaf 8:00 uur liggen ze daar warm op je te wachten.

Naast het hoofdgebouw met sanitair is er een gemeenschappelijke ruimte met televisie en zijn er ruimten voor het drogen van wintersportmaterialen en andere zaken (handdoeken, theedoeken, handschoenen). Fred zet desgewenst caravans op hun plaats met zijn tractor: bijvoorbeeld als er te veel sneeuw ligt.

WL-171227-090

Ligging

Tegenover de camping is Gasthaus Mamooserhof (Nederlandse leiding), op vijf minuten achter de camping het Oostenrijks restaurant Michele. Het dorp Hopfgarten en skigebied Skiwelt Wilder Kaiser (284 km piste) is een half uur te voet of minuten met vervoer. De gratis skibus stopt voor de camping. Als richtprijs voor een overnachting in de winter (auto, caravan twee volwassen) geldt een bedrag van rond de 30 euro.

 

De camping is ons erg goed bevallen voor het winterkamperen en lijkt ons ook voor de andere seizoenen zeer aantrekkelijk. Net als de omgeving, het dorpje Hopfgarten met het fraaie historische centrum – helaas niet autovrij - en het uitgestrekte skigebied.

Reiterhof