Wintercamping Mauterndorf in Oostenrijk

gelegen op 1050 meter hoogte in Skiregion Lungo

wl-161230-003Iets buiten het dorp Mauterndorf (1050 m) in het Salzburgerland ligt de gelijknamige wintercamping, die overigens ook ’s zomers open is. Keurig en aangenaam verwarmd sanitair, aparte toilet- en doucheruimten, gasflessen (11 kg à € 29,50 per vulling), gratis wifi (niet overal en altijd even stabiel) en: onderaan de kabelbaan naar 1960 m. Dus behoorlijk sneeuwzeker!

 

 

In het winkeltje zijn ’s morgens wat eerste levensbehoeften en verse broodjes te koop. Ook kun je er tot 11u ontbijten of gewoon een kop koffie drinken. Op loopafstand ligt het dorp, met diverse horecagelegenheden en een uitgebreide ADEG supermarkt. Aan weerszijden van het dorp ligt een burcht: Mautendorf en Moosham. In het enkele kilometers verderop gelegen Mariapfarr werd tweehonderd jaar geleden het kerstlied Stille nacht, heilige nacht geschreven. Daaraan is een aardig museumpje gewijd, met rond Kerstmis ook een grote kerststal uit de 18e eeuw – met wassen beeldjes. De kerk is altijd geopend: ga zeker even naar binnen!
Zin in winterkamperen? Dan kunnen we camping Mauterndorf zeker aanbevelen. Vroeg boeken is wel noodzakelijk: in mei zijn al aardig wat goede plaatsen voor de winter daarop besproken. Tip: het hogere gedeelte ontvangt ’s winters maar weinig zon. Dus kies liever een plek bij de gebouwen op het iets lager gelegen deel.

Prijsindicatie met twee personen: 44 euro all in.

Meer informatie op: http://www.camping-mauterndorf.at/home/