Wandelschoenen voor de vrouwenvoet

Voor korte en lange tochten

Highlight_LadyLightGTX_PhoenixMeshLoTijdens lange trektochten of veeleisende huttentochten zijn comfortabele voeten een eerste vereiste voor vrouwen. En hetzelfde geldt voor een laag gewicht van schoenen als ze korte dagtochten maken. Daarom ontwikkelde LOWA de Lady Light GTX® voor de bergtochten en de Phoenix Mesh Lo voor de gemakkelijke wandelingen.

LOWAD Lady Light GTX®

De LOWA Lady Light GTX® is een technische wandelschoen die geheel is ontwikkeld voor de damesvoet: een speciale damesleest vormt de basis, maar daarnaast is de schoen uitgerust met een boterzachte tong en heeft hij meer ruimte bij de tenen. Door de combinatie van het lage gewicht en het hoge comfort gaan vrouwen direct overstag. Niet in de laatste plaats dankzij de minimale hoeveelheid aan naden, waardoor de vorming van drukpunten en slijtage vrijwel uitgesloten zijn. Tel daar technische features als het X-Lacing vetersysteem, de LOWA Trac® Lite zool en de twee-laagse PU tussenzool voor extra stabiliteit en demping bij op en je begrijpt waarom vrouwen letterlijk weglopen met deze bergschoen. En dat onder nagenoeg alle weersomstandigheden, want de ademende GORE-TEX® lining houdt de voeten droog.

Lekker wandelen

Even “lekker wandelen” krijgt op eens een heel ander betekenis met de Phoenix Mesh Lo aan je voeten. Deze lichtgewicht, laag gesneden schoenen verdubbelen namelijk het wandelplezier tijdens zowel korte als lange tochten. Dat komt omdat deze moderne nieuwe schoen uitblinkt met een laag gewicht. Een upper van nylon mesh gecombineerd met suède splitleer bespaart gewicht zonder aan stabiliteit en slijtvastheid in te boeten. En niet alleen de mesh upper, maar ook de splinternieuwe superlichte LOWA “Elika” zool is specifiek voor warme omstandigheden ontwikkeld. En biedt daarbij ook nog eens uitstekende grip, ook op natte ondergrond. Dit dankzij een speciaal slijtvast materiaal onder de tenen en de hiel. Tot slot zorgt de lichtgewicht PU tussenzool voor een goede balans tussen demping en stabiliteit.

Lady Light GTX®, slate/kiwi, maten: UK 3-9
Phoenix Mesh Lo, kiwi/grey, maten: UK 6-13
Categorie: Trekking (LOW Index 3)
Gewicht per paar (UK 5): Lady Light GTX® 1.100 g
Gewicht per paar (UK 8): Phoenix Mesh Lo 960 g

Adviesverkoopprijs Lady Light GTX®: EUR 219,95
Adviesverkoopprijs Phoenix Mesh Lo: EUR 134,95

Tags: