Vernieuwde camperkaart en fietsroutekaart Neckartal

Gratis te bestellen

Het gebied tussen Heidelberg, Stuttgart en Rothenburg ob der Tauber is voor fietsers, wandelaars en campertoeristen een geliefde vakantieregio. Twee bijzonder populaire, handige hulpmiddelen, namelijk de camperkaart en fietsroutekaart Neckartal, zijn nu herzien en gratis te verkrijgen.

 

Fietsroutekaart Neckartal

 

Neckar2Langs kastelen en burchten, bossen, weiden en berghellingen met wijngaarden, industriële monumenten, vakwerkstadjes en architecturale pareltjes stroomt de rivier de Neckar, dwars door Baden-Württemberg. En de Neckartal-fietsroute volgt deze getrouw! Op de fietsroute die misschien wel het meest zwabisch (streek in Zuid-Duitsland) van allemaal is, beleeft de fietstoerist Baden-Württemberg van zijn aantrekkelijkste kant. Het nagenoeg vlakke traject is ook geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen.
Op de onlangs herziene fietskaart voor de gehele Neckartal-fietsroute, van Villingen-Schwenningen tot Mannheim (schaal 1:200.000), vindt men etappebeschrijvingen, tips voor fietsvriendelijke logementen ‘Bett + Bike’, toeristische informatie, stopplaatsen en reparatiecentra.

 

Camperkaart

 

Meer dan 140 staanplaatsen en ruim opgezette campings midden in de natuur, in het bos, bij een meertje, direct bij de wijnboer of in de buurt van gezellige vakwerkstadjes, vormen een goede uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht in de regio. Via de snelwegen A5, A6, A8 en A81 zijn de staanplaatsen ook met de camper goed bereikbaar.

Neckar1Zes routesuggesties met de thema’s Kinderen & Familie, Wijn & Regionaal genieten, Burchten, kastelen & kloosters, Vakwerk & stedelijke cultuur, Limes & Romeinen en Wellness bieden voor iedereen een passend aanbod. De handige overzichtskaart is onlangs herzien en uitgebreid. Op de kaart vindt men nu informatie over de zes thematische routes inclusief bij de thema’s passende haltes langs de route en een lijst met ca. 140 adressen voor staanplaatsen in de mooiste plaatsen van de regio.

 

Nieuw is ook de uitbreiding naar Neckar-Odenwald-Kreis en Kraichgau-Stromberg. De kaart bestrijkt het gebied van Crailsheim en Aalen, via Waiblingen en Heilbronn tot aan Bruchsal en in het Odenwald.
Intussen is ook de speciaal voor campertoeristen samengestelde website www.wohnmobil-bw.de online. Beide kaarten (in het Duits) zijn gratis te bestellen via info@radsueden.de.

 

Informatie fietsportaal

 

Alle omschreven routes zijn onderdeel van het onlineportaal www.fietsen-zuiden.nl. Zes toeristische regio’s – Hohenlohe en Schwäbisch Hall, Hohenlohe, Liebliches Taubertal, Odenwald, Heilbronner Land en Kraichgau-Stromberg – geven hier informatie over fietsroutes, bezienswaardigheden en arrangementen. Tips voor uitjes en evenementen maken het aanbod van het portaal compleet.

Kijk ook op http://www.fietsen-zuiden.nl.