TV kijken in buitenland wordt gemakkelijker

KPN en Ziggo heffen blokkering buitenland op

WL-180203-014

Zowel KPN als Ziggo kondigen aan het zogenaamde geo-blocking bij de online tv-diensten binnenkort af te schaffen. Dit gebeurt in ieder geval vóór 1 mei 2018, als de nieuwe regelgeving in werking treedt. En dat is goed nieuws voor alle vakantiegangers! Vanaf dan kunnen we dus ook in het buitenland ons favoriete tv-programma zien.

 

 

Grote verandering

Bij Ziggo kijk je in het buitenland via de app Ziggo Go. Bij KPN via de interactieve TV-app. Aan deze apps zijn internetsites gekoppeld. Binnenkort kun je hiermee dus ook in het buitenland live tv kijken. Beide aanbieders willen nog geen exacte datum noemen, maar zijn er druk mee bezig. De nieuwe Europese regelgeving die het actief blokkeren van abonnementsdiensten binnen Europa verbiedt, gaat in per 1 mei 2018.

Voor Nederlanders die in het buitenland wonen, blijft het onmogelijk om bij een Nederlandse tv-aanbieder diensten via een vast netwerk af te nemen. Het tv-abonnement moet nog altijd op een Nederlands adres staan. Wel kun je met de inloggegevens van familie of vrienden naar Nederlandse zenders kijken. Risico is dat je zo ook abonnementen kunt wijzigen of opzeggen. Dus je moet voorzichtig zijn met het weggeven van je inloggegevens.