Troyes: meer dan een overnachtingsadres

Op loopafstand oude centrum

Troyes (Frankrijk) ligt voor de Nederlanders halverwege de route naar het zuiden. Veel vakantiegangers gebruiken Troyes dan ook als overnachtingsadres of rijden er helemaal straal voorbij. De stad verdient het echter om enkele dagen langer te verblijven.

 

WL-170721-832Troyes

De stad Troyes telt zo’n 60.000 inwoners. Het oude centrum staat vol vakwerkhuizen (ruim 400 middeleeuwse gevels) en prachtige kerken. Daarnaast aan terrasjes geen gebrek. “Het is de meest onderschatte stad van Frankrijk”, twitterde een collega mij toen hij zag dat ik hier verbleef. Een aanrader dus. Tevens bevindt zich in Troyes een reusachtig outletcenter. Voor ieder wat wils dus.

 

WL-170721-845Camping Municipal

Wij verbleven op Camping  de Troyes. Deze gemeentecamping (150 plaatsen) ligt op loopafstand van het oude stadscentrum. Daarom zijn er relatief veel Nederlanders en Britten op deze ‘doorgangscamping’. Drie nachtjes verbleven wij er dit jaar en dat was prima. Elke morgen vertrekken er veel voertuigen en ‘s middags druppelt het weer langzaam voller. Reserveren is niet mogelijk, dus erg laat komen is niet verstandig.

 

Laat de boodschappen maar thuis: ook op loopafstand zitten twee rijk gesorteerde supermarkten. Alleen verse melk en melkproducten zijn er niet. Op de camping kun je pizza’s krijgen en ‘s morgens verse broodjes.

 

 

 

 

 

 

 

WL-170721-845