Tonke, Adria en Niesmann+Bischoff zijn de winnaars

NKC Kampeerauto van het jaar 2016
Prijswinnaars Kampeerauto vh Jaar

Blije winnaars!

Het Nederlandse camperpubliek heeft in verschillende categorieën modellen van Tonke, Adria en Niesmann+Bischoff verkozen tot NKC Kampeerauto van jaar 2016. Dat is bekendgemaakt op de Caravana in Leeuwarden. In de categorie buscamper was de Tonke VAN met afstand de populairste. “Binnen het segment buscampers valt de Tonke VAN op door de twee schuifdeuren en een uitschuifkeuken”, aldus NKC-directeur Stan Stolwerk. “Hierdoor kun je heerlijk buiten koken en hou je binnen meer leefruimte over.”

De meeste stemmen in de categorie halfintegraal gingen naar de Adria Compact Plus SL. Stolwerk: “Het voordeel zit in z’n beperkte lengte en breedte. Maar met volwaardige enkele bedden, een praktische keuken en een grote dinette. In deze camper is iedere centimeter optimaal benut.”

De Niesmann+Bischoff Arto 72L was veruit de populairste camper in de categorie integraal. “De Arto heeft een volledig nieuw uiterlijk gekregen en komt qua uitstraling dicht in de buurt van de Liners, de overtreffende trap van het camperen”, aldus Stolwerk.

Publieksprijs

De NKC Verkiezing Kampeerauto van het jaar is in 2016 voor het eerst een publieksprijs. Er is in tegenstelling tot de acht eerdere edities geen vakjury die een voorselectie maakt. Camperfabrikanten mochten zelf hun nieuwste modellen voor 2016 voordragen. Camperaars konden vervolgens hun stem uitbrengen op de website van de NKC en op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Op deze beurs waren de genomineerde campers te bezichtigen.

De drie categoriewinnaars worden nu gepresenteerd op de Caravana in Leeuwarden, nog tot dinsdag 26 januari op standnummer 3201.