Thetford introduceert ‘toilet-machine’

Automatisch legen in een handomdraai

2015-04-17ThetfordThetford gaat het legen van het chemisch toilet – en daarmee het kamperen – nog aantrekkelijker maken. Na een uiterst succesvolle Europese roadshow afgelopen zomer, heeft Thetford besloten haar machine verder te ontwikkelen en op de markt te brengen, te beginnen in Nederland. Grootschalig internationaal marktonderzoek in 2013 en een uitgebreide praktijktest in 2014 wezen het duidelijk uit: consumenten zijn tevreden over Thetford producten in het algemeen en de toiletproducten in het bijzonder. Echter, ondanks dat het legen, spoelen en opnieuw vullen van de afvaltank op de koop toegenomen worden, staan consumenten unaniem zeer positief tegenover een extra service op dit gebied. Op basis van deze resultaten heeft Thetford besloten haar machine verder te ontwikkelen. ‘Als wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele sanitaire systemen voor campers en caravans, voelen wij het als onze plicht voortdurend te werken aan het serviceniveau voor onze klanten’, aldus Norbert van Noesel, Marketing Manager Thetford Europe. ‘Voor ons is dit een logische volgende stap in het faciliteren van de ideale kampeerbeleving.’

Exclusieve samenwerking

Voor 2015 heeft Thetford een exclusieve samenwerking gezocht met RCN. Louis van Eil, directeur van het nieuwe dienstverlenende bedrijfsonderdeel van Thetford benadrukt: ‘RCN is een organisatie met hoogwaardige vakantieparken, die voortdurend op zoek is naar extra toegevoegde waarde voor haar gasten. Voor Thetford is RCN dan ook een logische partner voor de volgende stap’. Voor het kampeerseizoen 2015 worden bij 9 RCN campings in Nederland 11 Thetford machines geplaatst waarmee kampeerders hun afvaltank volautomatisch kunnen laten legen, spoelen en vullen met Thetford’s Aqua Kem Blue, de nummer 1 toiletvloeistof voor mobiele toiletten.

Uitbreiding Europa

Nederland is een logische eerste keuze om de machines op de markt te brengen. Het hoofdkantoor van Thetford bevindt zich in het Brabantse Etten-Leur. Na het komende kampeerseizoen zal over de landsgrenzen gekeken gaan worden naar de mogelijkheid om het succes van de Thetford machine uit te breiden in Europa.