Stubai dal in Oostenrijk: Een zomer vol avontuur

Wandelen, gletsjer, rivieren en berghutten

Stubai3Een zomer is eigenlijk te kort om alles te ontdekken wat het Stubaidal te bieden heeft. Ga naar de adembenemend mooie Stubaier gletsjer voor verfrissing en wordt verrast door de verschillende wandelpaden. Niet bang voor avontuur? Slinger van grote hoogte, door prachtige bergen van de Elferbahnen in Neustift – hier is ook een camping, bijna midden in het dorpje. Ga op ontdekkingstocht naar idyllische rivierlandschappen, berghutten en plekjes om lekker te ontspannen.

 

Beleef de eeuwenoude gletsjer

De temperatuur op de Stubaier Gletsjer is ideaal voor wandelingen en excursies. Op zoek naar verkoeling in de zomer? Een bezoekje aan de ijsgrotten is perfect. Pak de nieuwe 3S Eisgratbahn naar de TOP OF TYROL en geniet van een uitzicht over alle toppen van Stubai. Alleen al de weg naar boven met de kabelbaan is een indrukwekkende ervaring. Ga op de heerlijke leren zitjes zitten, kijk naar buiten en geniet van een panoramisch uitzicht. Er is in de kabelbaan gratis wifi aanwezig waardoor je direct foto’s op social media kunt plaatsen. Dichtbij het Eisgrat bergstation kun je een kijkje nemen in de eeuwenoude ijsgrotten. Je bent inmiddels 3000 meter boven zeeniveau en 30 meter onder de skipiste. Wandel en geniet.

 

Boomtoppen en pieken in de Schlick 2000

Stubai1Bij Wanderzentrum Schlick 2000 staat wandelen op het menu. Verken de regio te voet rondom de Kalkkögel bergen – de Dolomieten van Noord Tirol. De Kreuzjoch gondola kabelbaan brengt je tot 2.136 meter hoogte. Op het ‘StubaiBlick’ kijk je tot in de verste verte uit op de omliggende berglandschappen. Er zijn verschillende wandelroutes in dit gebied. Pak de artistiek vormgegeven panoramaweg of ga naar het Froneben middenstation om de boomhut route te ontdekken. Dit is een fantastisch plekje voor het hele gezin.

 

Krijg hier op een speelse, kindvriendelijke manier informatie over het bos, dieren en de mijnbouw in Stubai. De boomhutten leiden naar de Vergör Alm. Geniet op dit punt van een heerlijke maaltijd en een filmisch uitzicht.

 

Stubai2Serlespark Water Adventure World

Ook voor kinderen is het Stubaidal een plek voor avontuur. Op het bergstation ‘Koppeneck’ bij de Serles kabelbaan in Mieders is er namelijk een groot kinderparadijs met zwembaden voor alle leeftijden. Naast het centrale zwembad zijn er nog een waterspeeltuin en een avontuurlijke wildwaterloop. Vanaf deze zomer wordt er uitgebouwd. Er komt een gigantische nieuwe zandbak, speelplaats en een vlot met hop-on en hop-off gebied voor nog meer waterplezier.

Meerdere keren per dag gaat de Serles trein vanuit het bergstation naar Kloster Maria Waldrast. Vanuit daar kun je ook gemakkelijk de drie uitzichtspunten Koppeneck, Karwendelblick en Serlesblick bereiken.

 

Meer informatie op www.stubai.at