Schladming-Dachstein in de zomer

Veelzijdige vakantieregio

Het vizier van Viva Kamperen is dit zomerseizoen voor een groot deel op de Alpen gericht. Zo staat het jaarlijkse magazine van Viva Kamperen volledig in het teken van de Alpen en gaan wij ook regelmatig zelf op pad om de mooiste, avontuurlijkste, gezelligste en meest verrassende plekjes in de Alpen te tonen. Wij vinden immers dat het gebergte vaak onderbelicht is, als het gaat om de keuze voor de zomervakantie. Maar hoe leuk is een zomervakantie in de Alpen dan? Wij gingen samen met Alma Albers enkele dagen op pad in de omgeving van het Oostenrijkse Schladming.

 

AA Holiday Homes

alma albersAlma Albers is eigenaresse van de Oostenrijkse reisorganisatie AA Holiday Homes. Een reisorganisatie die zowel zomers als winters chalets en appartementen verhuurt in de regio Schladming-Dachstein. Alma is al jaren verliefd op deze prachtige regio en vestigde zich vijf jaar geleden definitief met haar partner en kinderen in Oostenrijk. Zij zou niets liever meer willen dan wonen in Oostenrijk.

 

Het leven in de bergen vindt ze prachtig en Alma geniet daar dan ook nog elke dag van. De natuur, de mensen en de slow down mentaliteit maken het leven voor haar en haar gezin erg aangenaam.

 

Dachstein 2Zomer in Oostenrijk?

Oostenrijk mag in de winter dan de meest gewilde vakantiebestemming voor de Nederlander zijn, in de zomer laten veel toeristen dit prachtige land nog links liggen. Onterecht zo vindt Alma; “Alleen al de regio Schladming-Dachstein heeft alles te bieden wat je zoekt in een zomervakantie! Prachtige natuur, sfeervolle dorpen en steden, lekker eten, volop activiteiten en heel veel waterpret in de meren en zwembaden. En alles op korte afstand van elkaar.”

 

Alma Albers maakt voor ons een selectie van de leukste locaties en activiteiten rond Schaldming-Dachstein. “Dit is een kleine selectie van de onnoemelijk vele mogelijkheden die deze regio te bieden heeft. bij het Info Center in Schladming kunnen ze je nog veel meer vertellen. hun website is bovendien grotendeels in het Nederlands.”

 

dachstein 4Zonsopkomst op de Dachstein gletscher

“In de zomer (juli t/m september) kun je vanaf de Dachstein Gletscher een spectaculaire zonsopkomst zien! In alle vroegte neem je kabelbaan naar de gletcher en krijg je naast de zonsopkomst ook een heerlijk ontbijt voorgeschoteld. Reserveer wel tijdig, want het is erg populair!”

Lees meer

 

 

dachstein 5Huttentocht voor het hele gezin

“In Pichl-Vorberg starten diverse wandelroutes van 40 minuten tot 2 uur voor het hele gezin. Ook de kinderwagen kan mee! Met constant zicht op de prachtige Schladming-Tauern bergketen en enkele leuke hutten op de route voor een drankje of lekkere lunch.”

Lees meer

 

 

Dachstein 3Fietsen!

“Mountainbiken, de gewone fiets of een E-bike. Downhill, uphill of een mooie glooiende route. Alles is mogelijk in Schladming- Dachstein. Er zijn bovendien tal van fietsverhuurbedrijven. Ik vind dit echt één van de mooiste en meest veelzijdige fietsregio’s ter wereld!”

Lees meer

 

 

dachstein 6Waterpret

“Ook in de Alpen kan het regelmatig goed warm worden. Ontsnappen aan de zinderende hitte doe je natuurlijk in het water. Dachstein-Schladming telt een groot aantal natuurlijke meren en zwembaden. Vooral de natuurlijke meertjes vind ik geweldig! Zoals Donnersbachwald.”

Lees meer

 

 

Dachstein 7Heerlijk eten

“Oostenrijk ontwikkelt zich snel op culinair gebied. En heeft heel wat meer te bieden dan alleen – overigens overheerlijke – Schnitzels. Ga naar visrestaurant Schloßteichstüberl in Stainach-Pürgg voor de lekkerste forel. Idyllisch gelegen aan de voet van de Grimming bergketen en Schloß Trautenfels.”

Lees meer

 

 

dachstein 8Campings

“Schladming-Dachstein telt zo’n 11 campings. De meest charmante vind ik Camping Dachstein in Ramsau am Dachstein met 25 plaatsen. Zowel zomers als winters geopend. Gerund door Nederlanders. Prachtig uitzicht op de bergen en gunstig gelegen voor diverse uitstapjes.”

Lees meer

 

 

“Ik hoop van harte dat mijn tips jullie enthousiast maken om ook eens naar de regio Schladming-Dachstein te komen. Naast de diverse campings zijn jullie uiteraard ook van harte welkom in de chalets en appartementen in Schladming-Dachstein van AA Holiday Homes.”