Sauerland: vol mooie plekjes

En lekker 'dichtbij'
© Willem Laros Camperplek met schitterend zicht op meer en slot Waldeck

© Willem Laros Camperplek met schitterend zicht op meer en slot Waldeck

Populair bij wintersporters die niet te lang willen reizen. En bij wandelaars en fietsers. Het Sauerland. Winterberg dus ook. Het wintersportgebied voor een lang weekend, en een geweldige zomerbestemming voor de korte vakantie. Juist ook in mei is het Sauerland prachtig. Geel en groen overheersen. Het geel van boterbloemen, brem, paardenbloemen en koolzaad: dit laatste voegt er nog een heerlijke geur aan toe als je er langs rijdt. En: het Sauerland heeft prachtige camperplekken. We laten er de komende weken enkele voorbij komen.

© Het Sauerland kleurt groen en geel in het voorjaar.

© Het Sauerland kleurt groen en geel in het voorjaar.

Het Sauerland – dik drie uur rijden vanaf Utrecht – kent verschillende stuwmeren. De Edersee, in het zuidoosten, verzamelt al slingerend het water uit de Eder die langs het natuurgebied Kellerwald-Edersee stroomt. Aan de Edersee vinden we Wohnmobilpark Edersee-Alm, een terrein verdeeld in terrassen met plek voor 85 kampeerauto’s. Vanaf de terrassen heb je een schitterend zicht om het stuwmeer en het slot Waldeck, dat ook een Nederlands trekje heeft. Hier komt namelijk de overgrootmoeder van prinses Beatrix vandaan! Tijdens een rondleiding (audiotour, ook in het Nederlands) hoor je hier van alles over. In het slot is ook een hotel en zijn enkele restaurants.

Wohnmobilpark Edersee-Alm: www.wohnmobilpark-edersee-alm.de

Prijzen: €12,- per nacht, stroom €0,50 per kWh, drinkwater €1,- per honderd liter, douchen €1,- (5 minuten). Stroom 16 Amp.

© Willem Laros

© Willem Laros Voldoende plek voor elk type kampeerauto.

Gezellige blokhut met regionale en Beierse keuken.

 

 

Tags: