Proef en Beleef Brabant

Uiteenlopende bedrijven werken samen aan toerisme

ProefenBeleefBrabantDe provincie Brabant heeft eigenlijk geen introductie nodig als het gaat om kamperen en toerisme. En dat de Brabanders iets bourgondisch over zich hebben is ook geen nieuws. Nieuw is wel het idee Proef en Beleef Brabant, compleet met website.

 

Tientallen relatief onbekende, kleinschalige maar o zo leuke bedrijven, attracties, musea en meer werken hierin samen. Waaronder vijf (boeren)campings, sommige met leuke extra’s. Neem camping Menmoerhoeve in Etten-Leur, tevens recreatieboerderij, kinderboerderij, vlindertuin en groentetuin. Of camping Costa Kabrita, tevens geitenboerderij en gelegen op de Brabantse Wal. Je kunt hier ook in een wijnvat overnachten…

Proef en Beleef Brabant werd half mei gepresenteerd. De boekjes zijn verkrijgbaar bij alle aangesloten bedrijven in West-Brabant. Een paar voorbeelden – vooral leuk met kinderen.

 

Pluimveebedrijf Siemans organiseert leerzame middagen over ‘kip en ei’. Bij asperge- en wijnboerderij De Santspuy staat het proeven centraal. Het lekkerste ijsje eet je bij ijsboerderij Heidehoeve – en loop dan gelijk even de stal in om te zien hoe een melkcomputer werkt. Een ambachtelijke zagerij en klompenmaker geeft rondleidingen en demonstraties. Wel eens paardenmelk gedronken? Bij De Edelweiss paardenmelkerij kan het. Fruitbedrijf Roks (kersen, pruimen, appels en peren) heeft een mooie winkel met streekproducten. De Hill is een imkerij en kwekerij. Treed binnen in de wonderlijke wereld van de bij.

Kamperend in West-Brabant hoef je je geen minuut te vervelen. Ook niet als het eens een dagje ‘minder weer’ is. (Hoewel: wat is er leuker dan met je laarzen aan door plassen stampen?)