Op zoek naar James Bond in Tirol

Kosten 'werving': één skipas

james-bond-in-tirolIn oktober vorig jaar ging in Nederland de nieuwe James Bond film ‘Spectre’ in première. Deze 24e Bond-film pakt weer spectaculair uit mede dankzij het decor: delen van ‘Spectre’ zijn opgenomen in de sneeuwwitte bergen van Tirol. De makers van de film zagen in Sölden, in het Ötztal, en het dorpje Obertilliach de perfecte draailocaties voor de geheime missie van 007.

obertilliach-james-bond

James Bond in Obertilliach ©Tirol Werbung / Esther Wilhelm

 

 

 

 

Wat kost het om een James-Bond-filmlocatie te worden? Welgeteld één gratis skipas. Bij de VVV van Sölden meldde zich enkele jaren geleden een man die vertelde dat hij locatiescout voor een filmproducent was. Of hij misschien een skipas kon krijgen om het gebied te bekijken. Dat kon, al vertelde hij niet voor welke filmproducent hij werkte en om welke film het ging. Pas toen hij vroeg of er boven op de Gaislachkogel bij het IceQ-restaurant ook een vliegtuig kon landen en er met een auto geracet kon worden, begon er bij de pr-mensen van Sölden voorzichtig iets te dagen. Vanaf toen werd het voor Jakob Falkner, de baas van de Söldner Bergbahnen, een persoonlijke missie om de filmproducent naar ‘zijn’ skigebied te krijgen. Hij gaf zijn missie de codenaam ‘B24’ aangezien het de 24ste James-Bond-film betreft.

Het resultaat kennen we intussen. Is het geen leuk idee om deze zomer hier te kamperen en de filmlocaties met eigen ogen te bekijken? Meer informatie: hier.