Op bezoek bij camper fabriek Kabe in Zweden (deel 1)

Op stap met Eurotrek Campers uit Coevorden
WL-160524-160

Het complex van Kabe

Viva kampeerspecialist Eurotrek Campers in Coevorden nodigde zijn klanten onlangs uit voor een rally naar Zweden, inclusief een bezoek aan de fabriek voor kampeerauto’s van Kabe. Zo’n 25 equipes gaven gehoor aan de uitnodiging en verzamelden zich eind mei in Habo bij Jönköping in Zweden op Habo Camping & Stugby.

 

De camping is eigendom van het Nederlandse echtpaar Rob en Nellie Lenting, dat hier intussen al weer tien jaar woont en werkt. De deelnemers komen gedurende het hele weekend individueel aan – wij reizen rustig en kiezen eerst een overnachtingsplek in Duitsland en ook nog een net in Zweden, bij Malmö. De ‘Kabe-week’ wordt geopend met een gezamenlijk diner, waarbij het authentiek Zweeds gerecht Kalops een hoofdrol speelt. Kalops laat zich nog het best omschrijven als een stoofpot, met rundvlees, aardappelen en groenten.

 

WL-160523-122

Albert de Boer licht het programma toe van de Kabe-week.

Campingbaas en chauffeur

 
Vanaf de camping is het een klein half uur rijden naar de Kabe fabrieken. De touringcar wordt bestuurd door Rob Lenting, die behalve campingbaas ook chauffeur is. “Nellie en ik moeten er nog wel iets bij doen: we kunnen nog niet volledig van de camping leven”, vertelt Rob in alle openheid. De start van de camping ging trouwens gepaard met tal van tegenvallers, “maar we hebben het steeds weer gered.” Voor de komende periode staan er verschillende uitbreidingen op stapel, te beginnen met een gebouw waarin ook gastenkamers komen met ‘hotelfaciliteiten’. Hiermee richt de camping zich vooral op de zakelijke markt: werknemers die tijdelijk in de buurt moeten verblijven voor het uitvoeren van werkzaamheden.

Bij de Kabe fabriek ontmoeten we ook Peter Vlaanderen, de agent van Kabe in onder meer Nederland. Na een alleraardigste film over het ontstaan van Kabe gaat het gezelschap in twee groepen door eerst de caravanfabriek en – een stukje verderop – de kampeerautofabriek. (Wordt vervolgd)