Noord-Ierland: Prachtig kampeerland (1)

Bezoek aan Belfast

Kamperen in Noord-Ierland? Natuurlijk kan dat en ik beloof de kampeerders een vakantie die niet snel zal worden vergeten.  Naar Noord-Ierland ga je niet direct voor het mooie weer, maar wel voor het landschap, de kust en natuurlijk voor de hoofdstad Belfast. Daar kun je met gemak een week doorbrengen!

Noord-Ierland ligt op het Noordelijkste deel van het eiland, dat het eiland deelt met de Republiek Ierland. Echter hoort Noord-Ierland samen met Engeland, Schotland en Wales tot het verenigd Koninkrijk. Het land telt zo’n 2 miljoen inwoners en de oppervlakte bedraagt ongeveer eenderde van Nederland. Het land kenmerkt zicht door haar spectaculaire rotskust, groene heuvellandschappen en vele rivieren. Bedenk daarbij haar prachtige kastelen en ruïnes en Noord-Ierland is een prachtige bestemming voor een kampeervakantie!

2016-09-01_214523Noord-Ierland

Een overzicht van alle campings in Noord-Ierland (Bron: ACSI)

In Deel 1 van onze reis door noord-Ierland bezochten we Belfast. Wij keken een aantal dagen rond in de Noord-Ierse hoofdstad. Een gezellige, ontspannen en compacte stad, met als hoogtepunten de Titanic (deze werd hier gebouwd), het centrum (met onder meer de City Hall en het fraaie Victoria Square winkelcentrum) en natuurlijk maakten we de Black cab tour, met uitleg over de nog steeds voortdurende problemen tussen katholieken en protestanten.

 

 

 

Het Titanic kwartier

Hoogtepunt in Belfast is voor velen het Titanic kwartier. Met een schitterend museum, geheel gewijd aan dit ‘onzinkbare’ schip. Verderop in dit gebied staat ook nog het pomphuis uit die tijd: schitterend.

 

Binnenkort meer over Belfast en kamperen in Noord-Ierland.

Voor een overzicht van de campings in Noord-Ierland klik je hier

 

WL-160828-176