Maatwerk Matras

Slecht slapen in camper of caravan echt niet nodig

Neem je de standaardmatras in je caravan of camper voor lief? Maar slaap je thuis een stuk beter? Doe er wat aan en je vakanties worden er alleen maar beter op.

Natuurlijk, als je prima slaapt op de standaardmatras dan ga je er geen geld aan uitgeven. Niet iedereen slaapt echter lekker in zijn tweede huisje. De standaard matras is niet gemaakt voor jouw persoonlijke bouw en gewicht. Het is in camper of caravan veelal slapen op een lattenbodem van een gemiddelde kwaliteit en een koudschuim- of binnenveringsmatras die, als je geluk hebt, van een goede kwaliteit is. Maar dus niet aangepast op jouw bouw en gewicht.

Matras in de caravan/camper

Caravans en campers worden gemaakt voor grote groepen mensen. De bouwers ervan moeten dus uitgaan van gemiddelden. Ze kunnen geen rekening houden met het persoonlijke gewicht, de lengte of de bouw van afzonderlijke bezitters. Vooral mensen die al een zwakke plek hebben  in de rug of in de nek kunnen op een standaard matras last hiervan krijgen. Daar komt bij dat er van het materiaal dat het meest wordt gebruikt, de schuimsoort “koudschuim”, veel verschillende kwaliteiten in omloop zijn. De kans op klonten en scheurtjes bij dit materiaal is door de manier van produceren groot.. Bij een A-kwaliteit mag dit niet voor komen. De matras gaat daardoor langer mee, zal minder kuilen en beter ventileren. Volgens onderzoek duurt het een paar weken voordat een mens heeft kunnen wennen aan een nieuw bed. Als de matras in dat bed niet voor jou geschikt is, dan is de kans dat dat wennen gaat lukken uiterst klein.

Maatwerk matrassen

Een goede matras houdt rekening met jouw persoonlijke lengte, bouw en gewicht. Het lichaam moet over de hele lengte op de juiste manier worden ondersteund. In de meeste gevallen is een matras dan opgebouwd uit een aantal zone’s en lagen. Een onderste stevige laag, een middelste laag die een deel van de druk makkelijker absorbeert en een toplaag die persoonlijk comfort bied zoals bijvoorbeeld extra zacht. De goede matrassen zijn volop te koop in de beddenhandel, die passen echter niet bij de bijzondere maten die we in de camper of caravan nodig hebben. Zelf snijden lijkt niet ideaal, daarbij zijn gewone matrassen ook nog eens behoorlijk zwaar. Een speciale matras voor camper of caravan die helemaal op je eigen lijf is toegesneden? Dat kan bij Maatwerkmatrassen.nl 

Wanneer een matras op maat?

Natuurlijk, als je lekker wilt slapen op vakantie. De meest voorkomende momenten van vervanging zijn:

-  Bij het kopen van een gebruikte caravan of camper (met een gebruikte matras)
-  Bij het vervangen van een vuile of muffe matras (door gebruik en jarenlange stalling)
Bij een meer dan gemiddeld jaarlijks gebruik
Bij behoefte aan meer slaapcomfort

maatwerkmatras-matras-op-maat

Pasmaken of meten

Bij Maatwerkmatrassen.nl onderscheiden ze zich door het enorme aantal maten dat al in hun database staat. Op de site kies je eenvoudig het merk en type van de caravan of camper, waarna de juiste maten, professioneel ingemeten, bij hen beschikbaar zijn. Staat jouw merk of type er niet bij dan gaan ze dat speciaal voor je opmeten. Eenmaal besteld worden matrassen snel thuis afgeleverd.
Zo loop je nooit het risico dat je een verkeerde maat besteld en ben je als klant het beste geholpen.

 

Uw dealer helpt u graag verder.