Levico Terme: kamperen bij de meren

Mooie voor- en najaarsbestemming
WL-170908-166

‘Lekkere’ winkeltjes in Levico Terme.

Levico Terme is een leuk plaatsje in Valsugana, Trentino, Italië. Met vele meren en bergen. Het stadje is aantrekkelijk door het meer, maar ook vanwege de bron van het Levico-thermaal water. Het tweede weekend van september is er een gezellige wijnmarkt in het centrum.

 

 

 

Ik was er jaren geleden al eens, op Camping Due Laghi (twee meren) in Levico Terme. Nu, begin september, is het seizoen al bijna over: tot mijn verbazing verneem ik zelfs dat op tien september het terrein al sluit. De camping ligt net niet direct aan het water. Het sanitair is schoon maar kan best een opknapbeurt hebben. Er zijn hier – naast ‘gewone’ – ook nog hurktoiletten, zoals je die vroeger (?) in Frankrijk aantrof. Behalve de camping heeft Due Laghi ook een camperstop, pal naast de ingang. Daar sta je naast elkaar op asfalt, aan de doorgaande weg. Verder zijn er een zwembad, sportvelden, een restaurant (pizza’s), een winkeltje en animatie (ook Nederlands) in het hoogseizoen.

WL-170907-033Camping Village Lago di Levico, vlakbij Due Laghi, ligt wel direct aan het meer en dat laten ze ook graag weten. Dit terrein is aangesloten bij Topcampings Europe, waarvan er in Italië alleen al honderd zijn (inclusief Sardinië en Sicilië). Deze voeren ook een gezamenlijke en gratis te verkrijgen kaart, met eenheidsprijzen per nacht en een extra aantrekkelijke overnachtingsprijs buiten het hoogseizoen (vanaf € 19,- euro voor twee personen, met 4 Ampère stroom).

 

Op camping Lago di Levico is het begin september nog gezellig druk, met vooral stellen en gezinnen met hele kleine kinderen. De aparte camperplek bij de ingang heeft een prachtig uitzicht en bestaat uit gras en grind. De camping is open tot half oktober. Naast poedelen en peddelen in het meer zijn er drie zwembaden, veel plekken met privé-sanitair, vijf sanitairgebouwen (twee recent gerenoveerd), horeca en uiteraard ook animatie.

Meer informatie over de campings in Levico Terme:

www.campingclub.it

Meer informatie over de regio vindt u op:

www.visitvalsugana.it

www.alpecimbra.it