LEGOLAND breidt uit

Doel: van kust tot kust

2015-02-11LegolandHet succesvolle LEGOLAND Billund Resort in Denemarken breidt in 2015 wederom uit. Vanaf het nieuwe seizoen zullen ook de gemeenten Varde, Esbjerg (incl. Ribe) en Middelfart officieel onderdeel uitmaken van het resort. Met de komst van twee gemeenten aan de westkust van Jutland en een gemeente aan de westkust van het eiland Funen zal het resort vanaf dit jaar een nog groter deel van Zuid-Denemarken beslaan. Het resort bestaat verder uit familiepark LEGOLAND Billund, Hotel LEGOLAND, de camping LEGOLAND Holiday Village, Vakantiepark Lalandia Billund, het nabijgelegen GIVSKUD ZOO/ZOOTOPIA, de steden Vejle en Kolding aan de zuidoostkust van Jutland en de gemeenten Billund en Vejen.

WL-130819-330

© Willem Laros Denemarken heeft talloze ‘witte kerkjes’.

Camping

Over camping Holiday Village meldt de ANWB: “Op ca 300 m van Legoland en dicht bij het vliegveld gelegen camping. Paden en groenstroken met hagen en sierstruiken verdelen het terrein in vakken. Rondom groeien middelhoge loof- en naaldbomen, langs de straat loopt een brede haag. Aan de rand van het terrein ligt een jeugdherberg. Een quick-stop voor campers is mogelijk. De camping heeft een kartbaan, kinderboerderij en een Lego-winkel. Ponyrijden is ook mogelijk. Ernaast ligt een recreatiepark met onder meer indoor minigolf, fitness en bowling. Kampeerders hebben gratis toegang tot het bijbehorende zwemparadijs.”

De kersverse partners in het resort presenteren ook nieuwe activiteiten en bezienswaardigheden. Bij Varde ligt het Deense Waddengebied, een Nationaal Park dat onlangs werd benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. De vuurtoren uit 1900 markeert de meest westelijke landpunt van Denemarken en op het strand zijn nog bunkers uit de Tweede Wereldoorlog te vinden.

WL-130820-452

© Willem Laros Denemarken en Vikingen zijn onafscheidelijk.

Vikingmarkt

Het Visserij en Maritiem Museum in Esbjerg heeft een nieuw zeehondencentrum (sælarium) en de imposante beelden aan zee ‘Man meets the Sea’ bestaan twintig jaar. Ribe, dat tot de gemeente Esbjerg hoort, is het oudste stadje van Denemarken en werd vorig jaar gekozen tot Mooiste Stadje van Europa. Het stadje biedt onder meer historische avondwandelingen met een stadswacht. In het Ribe Vikingcenter, waar huizen uit de Vikingtijd met grote precisie zijn nagebouwd, zijn regelmatig activiteiten, zoals de jaarlijkse grote Vikingmarkt begin mei, populair bij Nederlandse gezinnen.

In Middelfart, aan de oostkant van de Kleine Belt op het eiland Funen, is vanaf heden ‘brugwandelen’ mogelijk op 60 meter hoogte. In de Kleine Belt zijn regelmatig bruinvissen te zien, kleine walvis-achtigen die nauw verwant zijn aan dolfijnen. Elke tocht biedt plaats voor maximaal twintig personen en duurt ongeveer twee uur, inclusief veiligheidsinstructie. Alleen in wereldsteden als Sydney (Australië) en Auckland (Nieuw-Zeeland) werd tot voor kort een dergelijke activiteit aangeboden.

WL-130821-041

© Willem Laros Denemarken is een heerlijk kampeerland.

De bekendste attractie van het LEGOLAND Billund Resort, het familiepark LEGOLAND in Billund, presenteert in het nieuwe seizoen de X-Wing Fighter uit het universum van Star Wars. Het grootste ooit van LEGO steentjes gebouwde model zal dit jaar uitsluitend in LEGOLAND Billund te zien zijn. Het is gebouwd van ruim 5,3 miljoen LEGO steentjes op een schaal van 1:1 met het model uit de film.In het nabijgelegen GIVSKUD ZOO/ZOOTOPIA in Give zijn vanaf het nieuwe seizoen slingerapen uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika te bewonderen. Dankzij onder meer hun bijzondere staarten kunnen zij zich zeer behendig en sierlijk van boom tot boom bewegen.

Bron: Reisprofs