Landvergnügen introduceert app voor telefoon

Gids blijft nodig, app vergemakkelijkt zoeken

2018-04-16_110309Kamperen bij de boer – maar dan anders. Geen camping, wisselende faciliteiten, in principe voor één nacht en doorgaans geen medekampeerders. Een agrarisch bedrijf heeft per definitie ruimte genoeg en daar mag je best een nachtje staan. Gratis, mits je een vignet hebt. En dat koop je één keer per jaar, samen met een gids. En nu dus ook een app voor op de telefoon. Voor de in Duitsland gestarte formule Landvergnügen begint nu weer een nieuw seizoen. Met nog meer adressen waar je kunt proeven van het Duitse landleven.

 

 

Bijna 500 adressen

Voor smulpapen, gezinnen, natuurliefhebbers op doorreis of liefhebbers van onthaasten. Een bezoek aan het platteland is niet alleen inspirerend en ontspannend maar ook zeer leerrijk. Landvergnügen biedt een kampeergids aan met actieve boerenbedrijven in heel Duitsland. Daar zijn gasten welkom en mogen ze met de boeren (koeien, geiten, wijnboeren, brouwers en nog veel meer) over de schouder meekijken.

Het idee voor een app was er al vanaf het begin. Maar dat bleek toch wat moeilijker dan gedacht. Daarom was de keus om met een gids te beginnen heel bewust. Een papieren gids past bij verhalen met emoties en het ontdekken van het landleven. Je ruikt papier, vouwt een ezelsoor waar je gebleven bent, schrijft er iets in dat je wilt onthouden.

In de nu geïntroduceerde app staan alle aanbieders op een kaart, compleet met routebeschrijving. De app is alleen samen met de gids te gebruiken, zo is het nadrukkelijke advies. Maar het vinden van het juiste plekje is wel een stuk gemakkelijker met de app. Hij is beschikbaar voor Android en iOs. Downloaden kan na aanschaf van de gids. Behalve het benodigde vignet is daar ook het persoonlijke lidmaatschapsnummer te vinden. Dit heb je nodig bij het downloaden van de app. Boek, vignet en app zijn persoonlijk en voertuiggebonden. De app werkt vanaf iOs 9 en Android 4.4, oudere versies worden niet ondersteund.

De gids is en blijft het middelpunt van het product Landvergnügen. Neem de tijd om erin te bladeren en geniet ondertussen van een glaasje wijn van de wijnboer waar je net staat. Zoek naar een volgend pareltje waar je met je camper of caravan welkom bent. Hoe mooi kan het landleven zijn? De app is erg praktisch bij de navigatie. Maar ook zonder app kun je volop genieten van Landvergnügen.

Gids, vignet en app voor het jaar 2018 kosten € 29,90. Beschikbaar vanaf nu bij diverse Viva kamperen specialisten.