Knaus Sun I 900 LEG

Nieuwe integraal brengt Knaus terug in topsegment

We waren op bezoek bij de Knaus Tabbert groep om al het nieuws voor het komende seizoen voor u te bekijken. En dat was heel wat. Het gaat goed met de Knaus Tabbert groep, het gaat zelfs uitstekend. De Knaus Tabbert groep kan een omzetstijging van 8,4% laten zien, het aantal afgezette eenheden steeg met 7,4% en de omzetdoelstelling voor 2015 is een niet misselijke 335 miljoen euro. Het voltallige personeel mocht een speciale vergoeding ontvangen voor de gegenereerde winst in 2014. We zagen danook veel blije gezichten bij de caravan- en camperbouwer.

Sun I 900 LEG is nieuw paradepaard van Knaus

Knaus 900 LEG Sun i achterkantWe beperken ons hier tot het grootste nieuws dat Knaus te bieden had en dat  mag u letterlijk nemen. Knaus zet met de compleet nieuw ontwikkelde Sun I LEG 900 namelijk een integraal neer die het merk meteen  in het topsegment van de integraalmodellen terug brengt. Nog niet zo heel lang geleden had Knaus in deze klasse modellen als de Sun Liner en S Liner. De 900 LEG zet deze traditie voort. Hij is modern met stijl, maar heeft ook stijlelementen die doen terugdenken aan zijn beroemde voorgangers. Hij heeft de Ducato als basis, heeft een tandem-as achter, staat op een Al-Ko chassis en meet 8.82 meter in de lengte. De ontwikkeling van dit model, waarbij nergens op is bezuinigd, duurde twee jaar. Hij is gebouwd volgens het nieuwe Knaus ruimteconcept, dat wil zeggen dat je in de gehele camper een vrij blikveld hebt. Dat geeft een ongekend ruimtegevoel.

Pliségordijnen die elektrisch open en dicht gaan, opbergvakken in de vloer die elektrisch te verschuiven zijn en een 32 inch flatscreen dat elektrisch naar beneden komt (alledrie optioneel) het kan allemaal in de nieuwe Sun I. Boordcontrole en verlichting bedien je met je tablet, pc of smartphone. De servicemodule is dankzij twee deuren prima bereikbaar.Het paradepaardje zal  voor het eerst te zien zijn op de komende Caravan Salon in Düsseldorf. In Duitsland zal de basisversie rond de 97.500 euro gaan kosten. In Nederland ligt de prijs naar verwachting rond de 111.000 euro.

Interieur LEG 900 Sun i Knaus

 

www.knaus-campers.com