Kleurrijke tips voor het voorjaar in Noordwijk

Wandelen en fietsen door de bloembollenvelden

2018-02-26_114130In Noordwijk vindt ieder jaar in de lente een explosie van geur en kleur plaats. Uit de in de winter geplante bollen komen de prachtigste bloemen tevoorschijn: krokussen, narcissen, hyacinten en tulpen. De kleurrijke bloemenvelden geven een betoverende sfeer aan de streek. Uit alle delen van de wereld komen toeristen naar dit wereldwonder kijken. Dit is de lente in zijn meest optimale vorm.

 

Tip 1:

Welke velden staan in bloei? De Bloemenradar!
In het voorjaar staan er in de hele bollenstreek van maart t/m mei veel bollenvelden in bloei. Het ene veld volgt na het andere. Hoe weet je nu welk veld in bloei staat? Waar precies kun je de velden met bloeiende hyacinten, narcissen en tulpen vinden? Er is een handige tool waarmee je exact kunt zien welke velden er momenteel in bloei staan: de bloemenradar! Bezoekers kunnen hier zelf ook foto’s uploaden zodat de radar continu nieuwe plaatjes toont. www.noordwijk.info/bloemen.

 

Tip 2:

Maak een helikoptervlucht boven de bloeiende bollenvelden
Sinds enkele jaren is het mogelijk om de bloeiende bloemenvelden rondom Noordwijk te bewonderen vanaf grote hoogte. Maak een helikoptervlucht boven de bloeiende Bollenstreek. Het vliegen in een helikopter is natuurlijk al een hele ervaring, maar boven de kleurrijke bloemenvelden is het helemaal bijzonder. Boven de Bollenstreek heb je ook een mooi zicht op de kuststrook van Noordwijk en het uitgestrekte duingebied. www.noordwijk.info/bloemen

2018-02-26_114053Tip 3:

21 april 2018: Bloemencorso
Van 18 tot en met 22 april is het corsoweek in de Bollenstreek. Op zaterdag 21 april vertrekt het Bloemencorso om 9.30 uur vanaf de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk naar Haarlem. De bloemencorso is traditioneel een geweldige, kleurrijke bloemenoptocht en bestaat uit zo’n twintig rijk met bloemen versierde praalwagens en meer dan dertig prachtige luxe wagens. Natuurlijk klinken ook de gezellige klanken van veel verschillende muziekkorpsen. Langs de route staan de vele honderdduizenden bezoekers en is het feest in elke gemeente die de corso passeert. Op zaterdag 21 en zondag 22 april moet je ook echt een kijkje nemen op de Noordwijkse boulevard. Daar staat ‘De Mooiste File’ opgesteld met diverse grote praalwagens uit het corso. www.noordwijk.info/bloemen

 

Tip 4:

Van 22 maart tot en met 13 mei: Fiets van Noordwijk naar Keukenhof
Duizenden Japanners, Chinezen en Amerikanen vliegen jaarlijks de wereld rond om een glimp op te vangen van de magie van Keukenhof. Iedere Nederlander moet dit internationaal bekende park ook eens gezien hebben! Tip: combineer Keukenhof met een fietstocht langs de bloemenvelden en een terrasje in Noordwijk aan Zee. Parkeer je auto in Noordwijk of Langevelderslag en fiets een mooie route tussen de uitgestrekte bollenvelden naar het beroemde lentepark. Keukenhof is geopend van 22 maart tot en met 13 mei 2018.

 

Tip 5:

Wandelen en fietsen tussen de bloemenvelden: diverse fiets- en wandelroutes online
Wandelen en fietsen kan het hele jaar door, maar in Noordwijk is het in de lente extra speciaal. Veel wandel & fietsroutes leiden je namelijk via duin en bos langs de bloeiende bollenvelden. Af en toe moet er natuurlijk wel worden gestopt voor een foto. En dan weer door naar het volgende veld met weer een andere bloemensoort en weer een andere kleur en geur. Korte of lange tochten, kijk op www.noordwijk.info/wandelroutes en www.noordwijk.info/fietsroutes welke route het beste bij jouw dag past.

 

Tip 6:

11 en 12 mei 2018: Ibiza Festival
Een jaarlijks terugkerend groot succes in Noordwijk: het Ibiza Festival waar bezoekers bij meer dan 150 kramen naar hartenlust kunnen shoppen. Het aanbod is rijk gevuld met fashion, jewels en beauty. Ook zijn er Ibiza sounds en kun je lekker loungen en terrassen. Het festival vind je in Noordwijk aan Zee verspreid op de Koningin Wilhelmina Boulevard, Oranje Promenade en het plein rondom de Vuurtoren.

 

Tip 7:

9 en 10 juni 2018: Tuinmarkt onder de Linden
Liefhebbers van tuinen, lifestyle en delicatessen kunnen in het weekend van 9 en 10 juni volop inspiratie opdoen tijdens de jaarlijkse ‘Markt onder de Linden’ in Noordwijk Binnen. Het lommerrijke Lindenplein en de stijlvolle Voorstraat vormen het charmante decor voor tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Dit succesvolle, groene evenement toont elk jaar de mooiste, nieuwste, aantrekkelijkste en stijlvolste producten voor je tuin.

 

Tip 8:

De uitagenda: www.noordwijk.info
Bekijk de Noordwijkse uitagenda op www.noordwijk.info Deze uitgebreide uitagenda wordt dagelijks aangevuld met nieuwe evenementen.