Kerstsfeer en meer in het Italiaanse Valsugana

Ontdek de sfeervolle kerstmarkten rondom de meren van Levico en Caldonazzo

levico_inverno_4_-_angela_ventinNiet lang geleden fietste ik nog over het fietspad van Valsugana en nu loop ik langs de gezellige kraampjes van de kerstmarkt in het mooie Habsburgse park in Levico Terme. De heerlijke geur van glühwijn en “zelten” (specifiek kerstgebak uit Trentino) komt me tegemoet en een gezellig kerstkoor zet een volgend lied in. Ik moet bekennen dat ik direct in de kerstsfeer ben; ik kijk rustig om me heen en geniet van de versiersels en de leuke snuisterijen die er worden aangeboden.

 

De kraampjes bieden de meest uiteenlopende producten en artikelen en een kerstkadootje is hier snel gevonden. Naast de kerstmarkt in Levico, kun je ook terecht in het centrum van Pergine Valsugana.

 

Kerstfeest = kinderfeest

mercatini-di-natale-di-levico-terme-2012-foto-raffaele-murari-archivio-apt-valsuganaKinderen om me heen roepen ondertussen enthousiast dat ze de kerstman hebben gezien en na een stukje lopen, kom ik hem inderdaad tegen. Hij poseert met de kinderen en luistert naar de vele wensen terwijl zijn rendieren in het park grazen. Maar voor de kinderen is er ook een mooi elvenpark of een rondrit met een trein of arreslee.

 

Proeverijen en vuurwerk

Tijdens de weekenden is het mogelijk om diverse streekproducten te proeven zoals polenta, honing, aardappelgerechten en kaas. Lokale bedrijven vertellen graag meer over de productie, hun producten en hoe ze het beste smaken. Mmmm ik laat me nog een portie polenta opscheppen en wacht het vuurwerkspektakel af dat elke zaterdagavond om half tien wordt afgestoken.

 

Wintersport

1230x623-winter-wonderland-storytravelers-archivio-apt-valsuganaEn wil je een bezoek aan de kerstmarkten combineren met de wintersport dan kun je terecht in het skigebied Panarotta 2002, gelegen boven Levico of Passo Brocon in het Lagorai gebergte. Kleine maar fijne wintersport parels die optimaal geprepareerde pistes bieden, gezellige hutten en alles tegen interessante prijzen.

 

Lees hier meer over kerst in Valsugana

 

Valsugana wenst je fijne kerstdagen!