Kattegattleden verkozen tot fietsroute van het jaar

in Zweden
CyclingSweden-Apeloga-Imagebank.sweden.se_

CyclingSweden©Apeloga-Imagebank.sweden

De Zweedse fietsroute Kattegattleden is ‘Fietsroute van het Jaar’ 2018 geworden. De jury kent de trofee ‘Fietsroute van het Jaar’ toe aan de nummer een van een nieuw nationaal fietsnet in Zweden.

De Kattegattleden, die sinds 2015 bestaat, loopt van Helsingborg naar Göteborg aan de westkust van Zweden en is 370 km lang. Een afwisselende route langs een scherenkust met rotspunten, eilandjes en door vissersplaatsjes. De infrastructuur is prima voor toeristische fietsers en de route is duidelijk bewegwijzerd.

 

‘Fietsroute van het Jaar’

Voor de negende keer is de prijs ‘Fietsroute van het Jaar’ uitgereikt. Voor het eerst wint een Zweeds fietspad. De doelstelling van de ‘Fietsroute van het Jaar’ is overheden en toeristische diensten stimuleren aantrekkelijke en goede fietsroutes te realiseren. De jury hoopt dat deze toekenning een stimulans betekent voor een voorspoedige uitbouw van dit nieuwe nationale fietsnet in Zweden. De trofee ‘Fietsroute van het Jaar’ wordt jaarlijks toegekend en is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Deze werd in het eerste weekend van maart gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Meer weten over de fietsroute Kattegattleden, kijk dan hier.