Kastelenfietsroute rond Delden

Betoverend Overijssel

2018-03-12_124651Rondom Delden kun je genieten van groene landschappen zover het oog reikt. Het is heerlijk rustig in dit gebied. De natuur wordt af en toe afgewisseld door een authentieke boerderij of een prachtig historisch kasteel en verder doe je tijdens deze route enkele Twentse plaatsjes aan.

Oude molens en kastelen

Het startpunt van deze fietsroute ligt net iets buiten Delden. Vanuit hier fiets je door het Twentse coulisselandschap naar Hengelo. Onderweg kom je langs de Noordmolen, een oliemolen die al meer dan 650 jaar oud is.

 

Vroeger vond je tegenover deze molen nog een korenmolen, maar die werd afgebroken in 1831. Een stukje verder op de route, in de buurt van het plaatsje Diepenheim, kom je langs verschillende kastelen zoals; kasteel Wegdam en kasteel Weldam. Beide kastelen zijn ontstaan uit een vroegere havezate en allebei die havezaten werden gebouwd in de 14e eeuw. In 1897 werd Wegdam verkocht aan de vrouwe van Weldam en sindsdien horen de kastelen bij elkaar.

 

2018-03-12_132046

Kasteel Wegdam

Wapen van Delden

Vanuit Diepenheim fiets je terug naar het startpunt van de route. Hier kun je neerploffen bij Hotel Wapen van Delden als je toe bent aan een hapje of een drankje.

Nog veel meer mooie routes vind je hier.