Record aantal toeristen voor binnenland Kroatië

Karlovac: Afwisselend en ongekend mooi

De regio Karlovac , een regio in het binnenland van Kroatië, bereikte dit jaar een half miljoen overnachtingen, een record met een Nederlands tintje. De vijfhonderdduizendste overnachting werd gemaakt door een Nederlands stel, dat dan ook in het zonnetje gezet werd.

 

karlovacDe regio Karlovac is het groen kloppende hart van Kroatië. Het gebied is gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid waarin vooral de actieve vakantieganger zich als een vis in het water voelt. Zelfs de stad Karlovac is groen, dankzij de vele stadsparken en het feit dat maar liefst drie rivieren dwars door de stad stromen en zelfs nog een vierde rivier net buiten de stad.

 

 

 

Plitvice_Lakes_National_ParkHet sprookjesachtig mooie Nationaal Park Plitvice Meren is een van de
highlights van deze regio. Dit door UNESCO beschermde park bestaat uit vele meren op verschillende hoogtes die door ontelbare grote en kleinere watervallen met elkaar verbonden zijn. Een absolute must see. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer toeristen en ook steeds meer Nederlanders dit gebied ontdekken, vaak in combinatie met een vakantie aan de kust of de stad Zagreb.

 

De ongerepte natuur, vele actieve mogelijkheden (MTB, paardrijden, raften, kajakken, vissen, hiking en vele andere) en een aansprekend aanbod aan overnachtingingsmogelijkheden, zoals kamperen of verblijf in blokhutten in de natuur, spreekt veel mensen aan. De regio is de laatste jaren dan ook zeer actief geweest dit minder bekende aanbod van het populaire Kroatië onder de aandacht van de actieve en natuurminnende vakantieganger te brengen, en met succes.

 

kr gemert

Het echtpaar Van Gemert / Van Esch boekte de half miljoenste overnachting en ontvangt als dank een mand met lokale producten en een gratis weekendarrangement op camping Turist in Grabovac nabij de Plitvice Meren

Over Karlovac in Kroatië

Na slechts twee uur vliegen bent u al in het zonnige Kroatië. Het is geen wonder dat zo’n prachtig en veelzijdig land
als Kroatië ieder jaar weer de harten van vele nieuwe bezoekers steelt. Dat één relatief klein land zoveel verschillende klimaten en landschappen kan bieden is iets wat je niet vaak ziet. Ga voor meer informatie over dit prachtige vakantieland naar Croatia.hr