Indrukwekkende tentoonstelling Wunder der Natur

In de Gasometer in Oberhausen

Wie de Gasometer in Oberhausen al eens heeft gezien zal deze blikvanger niet vergeten. Hij staat naast het enorme winkelcentrum CentrO dat in deze maand door veel mensen gevonden zal worden vanwege de grote Kerstmarkt. De gedoogplaats voor campers ligt ernaast. In dit markante gebouw zijn het gehele jaar door bijzondere tentoonstellingen te bewonderen.

Vanaf 16 maart volgend jaar is er “Wunder der Natur” te zien. In de 100 meter hoge toren zweeft de aarde met een doorsnee van 20 meter. De kunstmatige aarde komt tot leven door geprojecteerde satellietbeelden. Levensecht zie je de overgang van dag naar nacht en maak je de vier seizoenen mee. Neem de lift naar boven en bekijk de aarde zoals tot nu toe alleen astronauten dat konden doen.

Gasometer

Behalve dit schitterend schouwspel zie je 150 werken in groot formaat van befaamde internationaal bekende natuur- en dierfotografen. Ook zijn er beelden te zien uit natuurprogramma’s als “Planet Earth”. Samen tonen ze de verscheidenheid van onze aarde, de vele dier- en plantensoorten, de manier waarop ze samenleven, de rituelen, de verbindingen maar ook de strijd om het overleven. En dan te bedenken dat je waarschijnlijk aan één dag ook al niet genoeg zult hebben om het hele winkelcentrum te kunnen bekijken.

www.gasometer.de/nl