Ieper (B) krijgt camperplaats

17 plekken mét voorzieningen langs het water in Ieper

Het Belgische Ieper heeft binnenkort zijn eigen camperplaats. Het kampeerautoterrein, zoals onze zuiderburen het noemen, komt er dankzij subsidie van de Provincie. Het komt te liggen langs de Zillebekevijverdreef aan het water op een al bestaande parkeerplaats en er komen 17 plaatsen mét voorzieningen.

Bij de nieuwe camperplaats komen een loospunt voor vuilwater en chemisch toilet, een watertappunt voor het vullen van de watertank, stroomaansluitingen en een ondergronds milieuperron voor verschillende types afval. Bij het inrichten wil men rekening houden met de groene omgeving. Zo kiest men voor een waterdoorlatende ondergrond en komt er gras tussen de plaatsen met heesters. De gemeente wil met de aanleg tegemoet komen aan de ruime vraag naar camperplaatsen in de regio.

In Ieper, een stad met 35.000 inwoners, is genoeg te zien. Musea, monumenten en wandeltochten gebaseerd op de Eerste Wereldoorlog bijvoorbeeld. De opvallende Lakenhalle en de mooie Sint Maartenskathedraal zijn al mooi om langs te lopen. Zeker even bezoeken: frituur ‘t Kattenkwaad aan het plein bij het stadhuis. De bijnaam van Ieper is Kattenstad.

 

Ieper