‘Hotels in de open lucht’

Franse campings met 4 en 5 sterren

Les Castels is een groep van 41 kampeerbedrijven, verspreid door heel Frankrijk. Het zijn zonder uitzondering vier- en vijfsterrencampings. Hôtellerie de Plein Air, noemen ze het zelf treffend. Steeds gelegen op mooie plekken, waar de natuur veelal een hoofdrol speelt. De onderlinge verscheidenheid is groot: kleine, rustige en charmante terreintjes met tachtig plekken, maar ook terreinen van 700 plaatsen die bol staan van activiteiten: paardrijden, wandeltochten, vissen en nog veel meer. Voor ieder type vakantie is er wel een passende Les Castels camping. De gemeenschappelijke noemers zijn: alle ruimte voor de Franse levensstijl, de hoge kwaliteit van de voorzieningen en: het zijn alle terreinen die eigendom zijn van een persoon. “Je wordt dus altijd ontvangen door de eigenaar”, vertelt Catherine Vervel van Château de Galinée, die ook in het bestuur van de Les Castels vereniging zit. Wij bezoeken enkele Les Castels-terreinen in Bretagne en één bij Calais. In de komende weken doen wij hiervan verslag.

WL-150803-003

© Willem Laros | Château de Galinée is een heerlijk groen terrein. Gemoedelijke sfeer, veel Engelsen en tentkampeerders.

WL-150807-002

© Willem Laros | Manoir de Ker An Poul: dicht bij stranden en vrijwel uitsluitend Franse gasten. Zwemparadijs!

Buitengewoon mooi en interessant

De eerste twee campings die we bezochten zijn onderling sterk afwijkend. Op het eerste terrein vinden we relatief veel tentkampeerders en Engelsen, op de tweede camping veel mobilehomes en louter Fransen. Op beide campings hebben wij ons een aantal dagen uitstekend vermaakt. De omgeving van beide terreinen is buitengewoon mooi en interessant.

1. Camping Château de Galinée, Saint-Cast Le Guildo, www.les-castels.com/galinee

Ruim 270 plaatsen in een bebost park. Zwembad, winkeltje, visplas en miniboerderij. Open van half april tot begin september.

2. Camping Manoir de Ker an Poul, Sarzeau, www.les-castels.com/keranpoul en www.manoirdekeranpoul.com

Ruim 300 plaatsen in een park met een monument uit de 15e eeuw. Zwemparadijs (verwarmd), winkeltje, winkeltjes in dorp, op 700 m van strand.

Open van half april tot begin september.

(Wordt vervolgd)