Hobby presenteert campers en caravans voor 2017

57 caravanmodellen beschikbaar
WL-160610-010

Hobby presenteerde de nieuwe modellen kampeerauto’s en caravans op een vliegveldje, dicht bij de fabriek.

In juni presenteren de belangrijkste fabrikanten van caravans en kampeerauto’s hun nieuws voor het komende seizoen. En dat is niet 2016 – hoewel de meeste mensen nog op vakantie gaan – maar 2017. Nu al moeten de dealerbedrijven dus besluiten wat de consument in het volgende jaar wil…
In zijn algemeenheid gaat het weer beter met de verkopen van caravans en campers. In Europa zijn er in 2015 72.236 caravans op de weg gekomen en 81.285 kampeerauto’s. Het is al weer zes jaar geleden dat de kampeerauto’s in aantal de caravans voorbij gingen.
De Hobby groep (Hobby en Fendt) heeft in Europa een marktaandeel van ruim 38%. Van de tien verkochte caravans zijn er dus bijna vier van Hobby of Fendt. Tweede is de Hymer groep, derde de Knaus groep.

Hobby

WL-160610-016

De Ontour is nauwelijks veranderd.

Nagenoeg onveranderd is de basisserie Ontour in 2017, maar alle andere series zijn voor het komende jaar grondig onder handen genomen als het gaat om uitrusting, design en techniek. Zo hebben met uitzondering van de Ontour alle series een extra brede deur gekregen, om het in- en uitstappen te vergemakkelijken. Behalve breder is de deur ook mooier en praktischer, onder meer dankzij een groot raam en slimme details, zoals de scharnieren aan de binnenzijde. Niet zo zichtbaar maar best handig is – in de modellen waar dat kan – een uittrekbare handdoek- en theedoekhouder in de keuken. Boven de bedden hangen nu gemakkelijk verstelbare LED-leeslampjes. In de De Luxe, De Luxe Edition, Excellent en Prestige vinden we mooie hoekverlichting met een extra leeslamp.

WL-160610-018

Prettige sfeer in de Ontour 2017.

Helemaal niet zichtbaar maar wel qua veiligheid van belang is ANS, het aut0matisch nastellen van de remmen. Dit zit nu standaard op alle Hobby caravans.

In de komende weken stellen we regelmatig een nieuw model aan u voor. Van Hobby, maar natuurlijk ook van andere merken.